Почетна / Архива / MILENA DRAVIĆ:ZAŠTO JE OPASNOST PO DRŽAVU PROMOVISATI PRAVE VREDNOSTI

MILENA DRAVIĆ:ZAŠTO JE OPASNOST PO DRŽAVU PROMOVISATI PRAVE VREDNOSTI

 „Apsolutno ne mogu da shvatim kako su neznanje i površnost zavladali u svim sferama. Svuda oko sebe vidimo javašluk i neznanje. Ne znam da li ćemo moći iz toga da se iščupamo“.

Ova količina rijaliti šoua ugrozila je naciju, rekla je popularna glumica Milena Dravić, ovogodišnja dobitnica nagrade za životno delo Dobričin prsten, u intervjuu za Radio Slobodna Evropa.

Ona je rekla i da se nada de će uskoro moći da snima film ili neku ulogu za televiziju jer su joj lekari savetovali, piše RSE, da posle duže pauze, može da počne da radi.

Ona je u ovom razgovoru govorila i o društvenom angažmanu i protestima u kojima je učestvovala pre 20 godina.

“Mislim da je neko drugo vreme i da je pobuna sada neizvodiva. Sa svojim komšijama sam devedestih spontano išla na demonstracije. Nisam išla sa svojim staležom, sa svojim udruženjem, ni sa pozorištem. Bilo je to spontano, jednostavno nešto se desilo. Možda će nešto iznenada da se desi i danas, nešto što ne mogu ni da pretpostavim.”

Milena Dravić je rekla da joj je teško pao period bolesti pokojnog supruga Dragana Nikolića kada su, kako kaže, svi tabloidi pisali na najstrašniji način o njegovim mukama, o njegovoj bolesti i o njoj.

“To je bilo neizdržljivo. Od njega se to krilo, da ne čita. Dragan je bio isuviše veliki klikeraš, znao je i osećao je sve šta se dešava. Strašno je bilo. Svi naši prijatelji, naša porodica i mi, smo bili očajni. Bili smo bespomoćni. Nismo bili zaštićeni ni od koga. Dragan i ja nikada nismo pripadali nekim klanovima, nekim grupama, tako da smo potpuno bili na vetrometini. Dosta sam jaka osoba, ali to nisam mogla da izdržim. Nisam mogla da verujem šta se dešava. Posle mesec-dva sam se zbog toga razbolela i ja, vrlo ozbiljno”, rekla je.

Ona je rekla da pošto su joj doktori rekli da treba da nastavi da radi, da će eventualno prvo biti neko snimanje, dok će vreme pokazati da li će moći opet da igra u pozorištu.

Rekla je i da je čeka uloga Mod u predstavi Harold i Mod, koju je režirao Milan Karadžić u Beogradskom dramskom pozorištu.

“Jako mi je žao zbog te predstave. Oni su me čekali jedan period, pa drugi period… Mislim da je meni, za sada, to nemoguće da igram, jer to je zaista teška uloga, zahtevna. To je jedan tempo od dva sata. Morala bih da budem u fantastičnoj kondiciji. Ako budem išta radila više, moraću da krenem sa nekim lakšim stvarima, bilo da je to film ili televizija, ali mora da bude snimanje. Onda će se pokazati da li bih mogla ponovo da se vratim pozorištu. Obožavam pozorište i strašno bih volela da se vratim.”

Početkom 2017. godine je rekla: „Apsolutno ne mogu da shvatim kako su neznanje i površnost zavladali u svim sferama. Svuda oko sebe vidimo javašluk i neznanje. Ne znam da li ćemo moći iz toga da se iščupamo“.

„Govorim to i na kraju 2017. Neko mi je javio da je to izabrano za izjavu godine. To sam rekla i to mislim. Bilo bi mi žao da pokleknemo jer stvarno imamo jako talentovane ljude. Ne znam objašnjenje zašto i zbog čega je opasnost po državu promovisati prave vrednosti“, rekla je Milena Dravić.
izvor Nedeljnik

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

СРБИЈУ ТРЕБА ЛЕЧИТИ ИЗ КОРЕНА, А КОРЕНИ СУ СЕЛА

КАКО РАЗВИТИ СРПСКО СЕЛО – Идеје и САВЕТИ за развој села Уместо жаљења како српска …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *