Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Вести / АЛБАНЦИ ТАЈНО КУПУЈУ ЈУГ СРБИЈЕ 11 000 ЗА ПЕТ ГОДИНА САМО У НИШ СЕ ДОСЕЛИЛО

АЛБАНЦИ ТАЈНО КУПУЈУ ЈУГ СРБИЈЕ 11 000 ЗА ПЕТ ГОДИНА САМО У НИШ СЕ ДОСЕЛИЛО

Срби освестите се не саучествујте због ситних новаца у продаји отаџбине…

Албанци тајно купују југ Србије, а према локалним проценама, у последњих пет година на подручје Ниша доселило се око 11.000 Албанца са Косова и Метохије, пише „Спутњик“.

У тексту се додаје да је разлог томе беспарица Срба и циљ Албанаца да се прошире ван административне линије Србије и Косова, те подсећа да су Албанци са Косова масовно од 2010. до 2015. године куповали станове, земљиште и обрадиве површине у Нишу, Лесковцу, Врању, Куршумлији, Прокупљу…

Та појава је тренутно у стагнацији, бар када је реч о овим градовима, али су села из тих општина још на мети трговаца некретнинама са Косова.

Албанце највише занима област око Врања дуж границе са Бујановцем, али и Топлички округ (Прокупље, Куршумлија, Блаце…), тачније, села близу административне линије са Косовом, а за имања у тим местима Албанци дају неколико пута већу цену од реалне.

Занимање Албанаца за српска имања у јужној Србији многи повезују са њиховом намером да „прошире“ административне границе Косова на делове Србије.

Новинари из локалних медија из тих градова кажу да се све одвија под невидљивим плаштом и тихо, а да се на улицама и селима по југу Србије све чешће чује албански језик, док грађани тих делова Србије живе у страху да ће због све већег прилива Албанаца са Косова доживети судбину Срба са Косова.

Они верују да ће у будућности на тим местима бити све више Албанаца, а све мање Срба и да је на делу „тиха окупација“ јужне Србије.

Највећа помама је својевремено била у граду Нишу, гдје је, према неким незваничним подацима, у последње три године око 1.500 Албанаца купило станове у том граду, док та бројка гледано на ширем подручју Ниша иде и до 11.000.

Међутим, не постоје званични подаци о томе колико је тачно Албанаца са Косова и гдје купило земљу по јужној Србији, прије свега, јер се купопродајни уговори одвијају преко Срба са Косова.

Све се одвија по слову закона, тако на пример Албанац даје Србину паре да на своје име купи одређену некретнину, а у суду направе уговор по којем Албанац, наводно, управо ту суму позајмљује Србину, а као гаранција да ће му новац бити враћен наводи се та некретнина.

Србин „не врати паре на време“ и на тај начин Албанци постају власници станова, а да при том не оставе траг о купопродаји.

Срби за то добијају договорени проценат у новцу, а неретко у ту причу су укључене и агенције за некретнине, али и српски и албански адвокати.

Пошто се Албанци са Косова и даље сматрају грађанима државе Србије, могу слободно да купују некретнине по Србији.

Нови Пазар се, такође, налази на списку пожељних локација, али се купци тамо углавном интересују за велика сеоска имања, удаљена од града, због чега се по медијима често спекулише да је реч о припадницима вахабијског покрета.

„Спутњик“ наводи да постоје сазнања да су придошлице у околини Пазара врло заинтересоване за куповину имања у Апатину, у Војводини, где је наводно већ купљен већи број салаша и других некретнина

(Срна, Ало!)

Информације о pravdaipravo

Погледајте такође

„А ЗА ПРИЗРЕН КАД МЕ ПИТАШ – РАСТУЖИ СЕ СРЦЕ МОЈЕ..“

„Немој никад да ме пустиш да заборавим; Косово моје, Бистрицу, Шару, зар да изгубим? „ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *