РЕПУБЛИКА СРПСКА НИЈЕ У ЕУ ОДМАХ ПОКРЕНУТИ ПРОЦЕС ОДВАЈАЊА И ПРИПАЈАЊА СРБИЈИ

Београд:Европска комисија, која је референдум у Каталонији прогласила неуставним, тврди да случај те шпанске покрајине и Косова и Метохије „нису упоредиви“, јер је ”Шпанија држава чланица” Европске уније.

АКО ЈЕ ВЕЋ ТАКО ОДМАХ ПОКРЕНУТИ ПРОЦЕС ОДВАЈАЊА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И ПРИПАЈАЊА СРБИЈИ

”Када је признање Косова у питању, то је био врло специфичан контекст. То је била позиција усвојена од стране различитих УН Декларација и различитих УН резолуција и међународне заједнице. Веома специфичан контекст, са специфичним разлозима“, изјавио је портпарол Европске комисије Маргаритис Схинас, али није објаснио о којим декларацијама и резолуцијама УН се ради, нити у чему су „специфичности“ које је споменуо.

Европска комисија у својој данашњој декларацији наводи да, узимајући у обзир шпански устав, јучерашње гласање у Каталонији „није било легално“.

”За ЕК ово је унутрашње питање Шпаније, које се мора решавати у складу са уставним законима Шпаније. Ми понављамо позицију коју су имале и ова и претходна Европска комисија, а то је да би, у случају да је овај референдум организован у складу са шпанским уставом, то значило да би се територија која одлази нашла ван ЕУ“, рекао је Схинас настојећи да образложи позицију Европске комисиј

Фејсбук коментари
Подели објаву наShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Погледајте такође

Užasne slike derbija, krvavi i goli huligani

Navijači na utakmici između Partizana i Crvene zvezde ponovo su podbacili i u svet će …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *