Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / KO ĆE SVE GLASATI I KO SVE NEĆE ZA BRNABIĆKU

KO ĆE SVE GLASATI I KO SVE NEĆE ZA BRNABIĆKU

Za mandatarku, ako budu održali reč, glasaće 129 poslanika koalicione većine u Skupštini. Zašto su naprednjaci odredili upravo jedan manje za granicu, iako je zakonski neophodno 126, nije poznato.

Ukoliko sve poslaničke grupe održe svoju reč, ne bi trebalo da postoje problemi pri izboru Ane Brnabić.

Naime, naprednjaci su danas, nakon sastanka sa predsednikom Srbije, poručili da su jednoglasno za novu mandatarku, ali i da postoji mogućnost da će građani Srbije izaći ponovo na izbore, ukoliko ona ne dobije 128 glasova u Skupštini, što je dva glasa više nego što je zakonski neophodno.

Sto dva naprednjaka daće svoj glas Brnabićki, a njima će se pridružiti i samostalni poslanici Dubravka Filipovski, Dragan Jovanović i Mladen Grujić, koji su izašli iz Ilićeve Nove Srbije.

Podršku Brnabićevoj su, pored SNS, dali socijalisti kojih u Skupštini ima 22. SDPS Rasima Ljajća, koji broji deset poslanika, glasaće takođe za Brnabićevu. Isto je i sa poslaničkom grupom koju čine Vulinovi socijalisti i Rističević, a koja broji pet članova. Devet poslanika PUPS-a, takođe će podržati mandatarku.

Podršku Brnabićeva nema od šest poslanika Jedinstvene Srbije, čiji je lider Dragan Marković Palma jasno poručio da neće glasati za novu mandatarku. Upitna je podrška lidera PDD Rize Haljimija, a koji je posle konsultacija, podršku Vučećevom predlogu uslovio smenom Zorana Stankovića. Haljimi i Savez vojvoođanskih Mađara imaju zajednički poslaniči klub koji broji pet članova. Vladajuću koaliciju podržavaju još četvorica samostalnih poslanika – Muamer Zukorlić i Jahja Fehratovic iz Bošnjačke demokratske zajedinice, kao i Mladen Grujić i Dragan Jovanović. Zukorlić se“još premišlja“, te u slučaju da se reši da ne glasa – treba odzeti i njegov i Ferhatovićev glas. Grujić i Jovanović se nisu oglašavali.

To znači da će za mandatarku, ako budu održali reč, glasati 129 poslanika koalicione većine u Skupštini. Zašto su naprednjaci odredili upravo jedan manje za granicu, iako je zakonski neophodno 126, nije poznato.

Izvor Nedeljnik

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

Не ја нисам увео санкције…

Не не могу да поднесем срамоту и то да ме неко поистовећује са онима који …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *