Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / BRNABIĆ UDALJAVA SRBIJU I RUSIJU

BRNABIĆ UDALJAVA SRBIJU I RUSIJU

PREDSEDNIK VUČIĆ IZDAO JE NACIONALNE INTERESE SVOJE DRŽAVE U KORIST ZAPADA.

Predsednik Aleksandar Vučić predložio je Anu Brnabić za premijera, što je prvi put u istoriji Srbije da premijer bude žena i to sa netradicionalnom seksualnom orijentacijom, ocenjuju moskovski mediji.

Vladin list Rosijska gazeta piše da je ta kandidatura u „toj konzervativnoj zemlji i celom balkanskom regionu izazvala nejednoznačnu reakciju“.
„Pored toga, taj predlog, po ocenama opozicije, pokazuje da predsednik izdaje nacionalne interese u korist zapadnih patrona“, dodao je list.
Ren TV navodi da „politički posmatrači smatraju da će ovo imenovanje približiti Beograd sa ostalom Evropom i udaljiti je od Moskve“. „Brnabić ima reputaciju prozapadnog političara, a pri tom nije član vladajuće partije“, navodi RIA Novosti.
„Prvi put u istoriji srpske države žena može da stane na čelo Vlade“, piše agencija Regnum.
Liberalna Nova gazeta prenela je da je „posebnu pikantnost“ njenoj kandidaturi daje to što se otvoreno izjašanjava kao „pripadnica netradicionalne seksualne orijentacije“. „U Srbiji i na Balkanu, većina stanovništva se s neodobravanjem odnosi prema predstavnicima LGBT zajednice“, dodaje list.

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

Не ја нисам увео санкције…

Не не могу да поднесем срамоту и то да ме неко поистовећује са онима који …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *