Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Вести / ПОЛИТИКА / Novi premijer Srbije otvoreni homoseksualac.

Novi premijer Srbije otvoreni homoseksualac.

Zapadne agencije izvestile su da je mandatar Aleksandar Vučić predložio sastav nove Vlade Srbije apostrofirajući činjenicu da je, kako navode, po prvi put u istoriji za ministarku predložena kandidatkinja koja ne skriva svoje homoseksualno opredeljenje. U pitanju je  Ana Brnabic.

Spski mandatar kaže da će nova vlada uključiti ministarku koja je otvoreno gej, javlja AP uz napomenu da je to prvi takav slučaj u „konzerativnoj balkanskoj zemlji“.

Američka agencija navodi da je mandatar Aleksandar Vučić danas rekao da njegova buduća ministarka državne uprave i lokalne samouprave „ne krije svoje seksualno opredeljenje i da je svestan da bi to moglo privući pažnju“, ali da ga interesuju jedino njeni rezultati.

Srbija je obećala da će ojačati prava gej populacije u trenutku kada nastoji da uđe u EU. Proteklih godina gej parade su održane pod zaštitom policije, podseća agencija.
I agencija AFP izvestila je da je premijer Vučić danas najavio novi kabinet koji uključuje i prvog otvoreno gej ministarskog kandidata.

Agencija citira Vučićevu izjavu da ga lično opredeljenje Ane Brnabić ne interesuje i da je „ona dobrodošla u srpsku vladu.“

Francuska agencija navodi da je u Srbiji i drugim balkanskim zemljama raširena homofobija i napominje da je Beograd „pod pritiskom“ da poboljša zaštitu manjina uključujući LGBT zajednicu od kada je počela prgovore o pristupanju EU.

Izvor: Blic.

 

 

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

БРНАБИЋ У 1.000 КВАДРАТА – СРБИ У РЕДОВИМА ЗА НАРОДНУ КУХИЊУ

  Реконструкција државне виле у којој је до смрти живела Јованка Броз, а у коју …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *