Почетна / Архива / VUČIĆ I DAČIĆ DA „SE IZVINU ZBOG ZLOČINA PROTIV ŠIPTARA“

VUČIĆ I DAČIĆ DA „SE IZVINU ZBOG ZLOČINA PROTIV ŠIPTARA“

Lider Alijanse za budućnost Kosova i kandidat za premijera Ramuš Haradinaj izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar inostranih poslova Ivica Dačić treba da upute izvinjenje Kosovu „zbog zločina koji su izvršeni tokom rata na Kosovu“.

U intervjuu za Dojče vele, Haradinaj je za Vučića i Dačića rekao da su učenici Vojislava Šešelja i Slobodana Miloševića.

– Ja sam poznavao i njihove šefove Miloševića i Šešelja. Oni su njihovi učenici. Oni treba da stoje pognute glave pred Albancima, imajući u vidu ono što su im učinili. Izvinjenje je prva stvar koju oni treba da urade – kazao je Haradinaj.

On je najavio da se Sporazum o Zajednici srpskih opština (ZSO) neće sprovesti, jer je Ustavni sud Kosova potvrdio da taj sporazum nije u duhu Ustava.

– Posle odluke Ustavnog suda mi treba da smo disciplinovani i da primenimo Ustav Kosova. Naš je Ustav predvideo mogućnost organizovanja asocijacija koje mogu biti samo koordinacioni organi, ali ne i organi koji mogu donositi odluke i imati izvršna ovlaščenja – kazao je Haradinaj.

Haradinaj je dodao da Kosovo neće trgovati ovlašćenjima ZSO zarad stvaranja vojske Kosova.

– Dosadašnja logika je završena. Na Kosovu će započeti nova politika vladavine, mi nećemo biti ničiji taoci – kazao je Haradinaj.

izvor Blic

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

ПРЕЖИВЕЋЕ ОНИ КОЈИ ИМАЈУ ДУШУ

Издвојили смо за Вас делове великог интервјуа фронтмена групе Неверне бебе Милана Ђурђевића.Невероватна једноставност у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *