Почетна / Архива / ČAK TRI FUNKCIJE U DRŽAVNIM PREDUZEĆIMA A ZARAĐUJE 220.000 MESEČNO

ČAK TRI FUNKCIJE U DRŽAVNIM PREDUZEĆIMA A ZARAĐUJE 220.000 MESEČNO

V.d. direktora JP „Skijališta Srbije“ Dejan Ćika obavlja čak tri funkcije u javnim i državnim preduzećima, iako je glavni odbor SNS još pre tri godine doneo odluku da nijedan član stranke ne može da ima više od jedne državne plate.

Prema zvaničnom izveštaju o imovini i prihodima Agencije za borbu protiv korupcije, Ćika je zaposlen u tri javna preduzeća i to kao v.d. direktora JP „Skijališta Srbije“, zatim kao predsednik Nadzornog odbora JP „Gradsko stambeno“ i privremeni zastupnik državnog kapitala u „Karaburmi“ d.o.o.

Na osnovu poslednjeg izveštaja ove agencije sačinjenog 15. septembra prošle godine, Ćika u „Skijalištima Srbije“ ima platu 155.096 dinara, u Gradskom stambenom zarađuje 25.000, a u „Karaburmi“ 40.000 dinara. Prema podacima na istom sajtu, ovaj funkcioner SNS-a sve tri plate dobija iz budžeta i na taj način direktno krši odluku Glavnog odbora te stranke iz avgusta 2014. prema kojoj njeni članovi ne mogu da obavljaju dve plaćene državne funkcije.

Ovo znači da, obavljajući tri funkcije, Ćika zarađuje ukupno 220.096 dinara mesečno. U „Skijalištima Srbije“ negiraju izveštaj Agencije za borbu protiv korupcije.

– Dejan Ćika obavlja samo jednu funkciju i to je v.d. direktora „Skijališta Srbije“. Na sopstveni zahtev je razrešen funkcije u „Karaburmi“ d.o.o. u avgustu 2016. stupajući na dužnost v.d. direktora u JP „Skijališta Srbije“. Funkciju predsednika Nadzornog odbora u „Gradskom stambenom“ obavlja u ostavci do imenovanja novog predsednika – tvrde u ovom preduzeću. Kako kažu, nisu tačni ni zvanični podaci o izvoru prihoda Ćike.

– Ni plata u javnom preduzeću „Skijališta Srbije“, kao ni nadoknada propisana zakonom predviđena za predsednika Nadzornog odbora „Gradsko stambeno“, ne isplaćuju se iz budžeta Srbije, već iz sopstvenih prihoda preduzeća. Imovinska karta direktora Dejana Ćike je, kao što je slučaj i s ostalima koji obavljaju javne funkcije, dostupna javnosti – navode u „Skijalištima Srbije“, ali ne objašnjavaju kako je moguće da se njihovi podaci toliko razlikuju od zvaničnih izveštaja Agencije za borbu protiv korupcije.

Blic je prošle nedelje pisao i o mahinacijama rukovodstva i radnika u JP „Skijališta Srbije“ koji su protekle zime odštampali čak 639 službenih besplatnih ski-pasova, a potom organizovali ili dozvolili nelegalnu preprodaju mnogih od tih karata koje su na crnom tržištu koštale od 500 do 600 evra za celu sezonu. Na taj način u ovom preduzeću su napravili milionsku štetu u budžetu. Međutim, u „Skijalištima Srbije“ tvrde da nije bilo preprodaje ski-pasova.

Izvor Blic

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

ПРЕМИНУО ВЛАДИКА МИЛУТИН

Ноћас, 2 сата иза поноћи, преминуо је Епископ ваљевски Владика Милутин.   Владика Милутин је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *