Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Вести / Dragoljevac na KiM: Demolirana kuća srpskog povratnika

Dragoljevac na KiM: Demolirana kuća srpskog povratnika

Hronika | Kim |
U selu Dragoljevac u opštini Istok sinoć je demolirana kuća srpskog povratnika Blagoja Žuvića, saznaje RTV Kim. Policija vrši uviđaj.

Kako saznajemo od srpskih povratnika, incident se dogodio noćas.

Uništena su ulazna vrata, prozori, a na kući su vidljvi tragovi paljevine, kaže za RTV Kim meštanka Svetlana Popović.

„Danas je trebalo da stignu stvari za kuću, pošto je Blagoje u petak potpisao ugovor. Blagoje trenutno nije tu, ali smo se mi okupili“, kaže Svetlana.

U Dragoljevac je jutros stigla Kosovska policija koja trenutno vrši uviđaj.

Ovo nije jedini incident u Dragoljevcu. Pre mesec dana zapaljen je građevinski materijal za izgradnju kuće Blagoja Žuvića i Radovana Miljkovića.

U Dragoljevcu živi tridesetak Srba u osam kuća koliko je za njih sagrađeno u okiru procesa povratka.

Jevtić: Ne odustajemo od povratka raseljenih

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić ocenjuje da je demoliranje kuće povratnika Zuvića pokušaj da se pokaže da obnova kuća povratnicima ne nailazi na odobravanje.

„Mi nastojimo i nastojaćemo da stvorimo uslove dostojne za život onima koji su se na Kosovo vratili i u tome nas neće niko sprečiti. Čin koji se dogodio sinoć je još jedna opomena da neće biti lako da vratimo sve koje žele da se vrate, što nikako nije dobro. Iako vreme prolazi, a ovakvi i slični incidenti ne jenjavaju, to ne znači da ćemo mi odustati od povratka raseljenih i bićemo uporni u nameri da im obezbedimo normalne uslove za život. Ono što želim da istaknem jeste da pored najoštrije osude svega što se sinoć u D. Dragoljevcu dogodilo, pozovem i ostale da incidente na povratnike osude. Nadležne pozivam da prestupnike privedu pravdi, jer iskreno mislim da je mir i zajednički suživot želja većine građana Kosova“, rekao je ministar Jevtić.

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

Не ја нисам увео санкције…

Не не могу да поднесем срамоту и то да ме неко поистовећује са онима који …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *