Почетна / Вести / ПРЕБИЈЕНО ДЕТЕ ОД ДЕСЕТ ГОДИНА НАПАДАЧ НА СЛОБОДИ ОПТУЖЕН САМО ЗА ОМЕТАЊЕ ЈАВНОГ РЕДА И МИРА

ПРЕБИЈЕНО ДЕТЕ ОД ДЕСЕТ ГОДИНА НАПАДАЧ НА СЛОБОДИ ОПТУЖЕН САМО ЗА ОМЕТАЊЕ ЈАВНОГ РЕДА И МИРА

Удружењу грађана Правда и право обратила се мајка претученог дечака чије писмо преносимо у целости а од надлежних институција тражићемо и званичне одговоре и редослед поступака.

ПОШТОВАНИ

Ради се о дечаку од 10 година који је претучен у Сремској Митровици . Да неби пуно детаљисала шаљем Вам у прилогу моју кривичну пријаву у којој све искрено пише о догадјају , стању детета и осталом.

Сем Вас обратила сам се надзору министарства правде, унутрасњој контроли, министарству унутрашње контроле, кабинету Небојсе Стефановића и свуда чекам одговор,кабинету председника владе. Бојим се да ће се неко огресити о правду , док ја чекам одговоре и да се неко од дрзавних институција укљуци и заитересује за случај.

Majka sam decaka od deset godina koji je pretucen u Srem. Mitrovici 02,02,2017 god. Ja sam licno kao majka podnela krivicnu prijavu kada sam od policije saznala da je protiv napadaca podneta prejrsajna prijava.
Ovaj slucaj je neko kvalikifovao kao Prekrsajno delo- RED I MIR , jasno se  vidi da se radi o krivicnom delu.Policija mi je rekla da je tako odlucio zamenik  javnog tuzioca Zlatko Gadzuric. Kada sam otisla SAMO JEDNOM kod javnog tuzioca rekao mi je da je postupio onako kako mu je policija prenela slucaj. 08.03.2017 je javni tuzilac vratio Mupu moju krivicnu prijavu koja je zavedena pod KT 204/17. A slucaj je u toku za red i mir kod sudije Milanke Tomasevic 5ПР-403/17 . Znam da se neko trudi da zataska slucaj i da se zavrsi kao prekrsajno delo sto napadacu ide u korist.  Postupak Red i Mir je u toku, 21.03.2017 je napadac Zoran Mihajlovic imao saslusanje, nije saslusan.
 Obracam Vam se u nadi da cete kontaktirati institucije da  izvrse nadzor ,i da sprecite da covek koji je tukao, pretio , vukao po gradu decaka bude SAMO PREKRSAJNO KAZNJEN ZA RED I MIR.
DA NAPOMENEM I TO DA NA MESTU GDE JE TUCEN DECAK POSTOJE KAMERE I NIKO NIJE HTEO DA UZME SNIMKE IAKO SAM JA NA TOME INSISTIRALA. SADA TI SNIMCI VISE NEPOSTOJE.

 Smatram da je POLICIJA  trebala da trazi nalog od javnog  tuzioca da se uzmu snimci.Niko to nije uradio. Smatram da je policija stala u zastitu napadaca iako su mi prilikom davanja izjave rekli da napadac ima debeo dosije u supu. Na moje insistiranje da se uzmu snimci gde je dete pretučeno rekli su mi da mi netrebaju snimci , da imam svedoke, da imam medicinsku dokumentaciju itd,itd.  Dete je prilikom udaraca u glavu zadobilo hematom na glavi i potres mozga. Policija tvrdi da su to lake telesne povrede, mada se niko od vestaka i lekara nije izjasnio dali su lake ili su teske telesne povrede, ako i jesu lake ja sam zahvalna Bogu na tome, ali nisu u pitanjeu fizičke povrede koliko je dete psihički tesko podnelo nasilje i jos uvek idemo kod psihologa na terapije. Kada sam videla da jednostavno policija NEĆE da uzme snimak sa objekta , ja sam se počela raspitivati i saznala sedmi dan čiji je objekat gde su kamere. Vlasnik mi je dozvolio da snimim na telefon snimak, ali  nazalost njegov hard disk čuva memoriju samo 4 dan, a ja sam se pojavila sedmi. KAJEM SE ŠTO SAM VEROVALA U RAD POLICIJE , JER SAM SMATRALA DA JE TO NJIHOVA OBAVEZA DA PRIBAVE DOKAZE. jasno kao dan NISU HTELI,   e sad postavlja se pitanje  ŽAŠTO?

MOLIM VAS DA IZVRSITE NADZOR, JER OVAJ SLUCAJ NESME DA SE ZAVRSI KAO PREKRSAJ A NEKO RADI NA TOME. Saljem u Prilogu krivinu prijavu moju i slike sa mesta nesrece kao dokaz da postoje kamere. Saljem medicinsku dokumentaciju i napominjem da nije potpuna izvrazloga sto dete ide jos kod psihologa na terapije.
Ovo su slike sa mesta nesrece.
Postoje jos 4 kamere kuda je napadac nasilnicki vukao dete. Saljem vam dve. Druge dve nisam slikala jer se nalaze na opstini grada Srem. Mitrovica i na jednoj privatnoj ranji pored Katolicke crkce.
-VEROVALA SAM POLICIJI I UČILA MOJE DETE DA SU TU ZA NAS, DA NEBRINE DA ĆE DRŽAVNE INSTITUCIJE KAZNITI NAPADAČA, DA POSTOJE ZAKONI KOJI SE POŠTUJU. ALI ETO NIJE BAŠ TAKO.
-VASPITAVAM SVOJE DETE DA IZRASTE U POŠTENOG ČOVEKA DA MORA DA BUDE ČIST PRED BOGOM I ZAKONOM I      ŠTA SUTRA ?  ŠTA DA MU KAŽEM ?
-TAJ DEČAK  ĆE SUTRA POSTATI ČOVEK, VOJNIK OVE NAŠE DRŽAVE SRBIJE.
-ŠTA ĆE TO DETE POMISLITI KADA POSTANE ČOVEK I KADA BUDE ZNAO DA RAZLIKUJE PREKRSAJNO OD KRIVIČNOG DELA  I KADA SE SETI DA JE KAO DEČAK BIO PRETUČEN , A DA ZA TO NIKO NIJE KRIVIČNO ODGOVARAO.
– DALI TREBA DANAS, SUTRA DA VERUJEMO U RAD POLICIJE ILI DA BEZIMO IZ RODJENE ZEMLJE?
MOLIM VAS DA POMOGNETE. NEMOZE SE DOZVOLITI DA NEKO TUCE DETE,A DA PRITOM BUDE KAZNJEN KAO DA JE LUPAO CASE U KAFANI.IPAK JE TO DETE OD SAMO DESET GODINA.
DOKAZIMO DA U NASOJ DRZAVI POSTOJE ZAKON I DA POCINIOCI TREBA DA ODGOVARAJU KAKO ZAKON NALAŽE.
POMOZIMO NASOJ DECI DA ZNAJU DA SEM RODITELJA IMAJU ZASTITU I DRZAVNIH INSTITUCIJA.
SMATRAM DA DRŽAVA TREBA DA RADI PO POSEBNOM PROTOKOLU KADA JE U PITANJU  NASILJE NAD DECOM, ZAR NISMO SKLOPILI SPORAZUM SA UN-KONVENCIJOM ZA ZASTITU DECE.
MOLIM DA URGENTNO REAGUJETE NA OVAJ SLUCAJ JER SE NESME ZAVRSITI KAO PREKRSAJNO DELO KADA JE JASNO KAO DAN DA JE KRIVICNO.
S POŠTOVANJEM,
majka dečaka Danijela Kalabić
Nadam se Vasoj pomoci i Vasem brzom odgovoru.

Информације о pravdaipravo

Погледајте такође

МАЈКА СТОЈАНКА НИЈЕ УБИЦА

   МАЈКА СТОЈАНКА НИЈЕ УБИЦА   Цела Србија зна да Стојанка Стојановић није убила бахатог …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *