Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Вести / КАРТЕЛ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА У СВИМ СФЕРАМА КРИМИНАЛА

КАРТЕЛ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА У СВИМ СФЕРАМА КРИМИНАЛА

Афера има свуда, на сваком месту. Оне се решавају, а актери, у европским и правним државама, одмах подносе оставке, приводе их правди. О томе пише и наш уредник Милан Балинда у свом тексту о аферама европских политичара. Само се у Србији о аферама ћути. Картел Александра Вучића је огрезао у најцрњем криминалу, пљачкама, убиствима, шверцу кокаина, оружја, распродаји државне имовине, узимању кредита који заврше на њиховим рачунима. У прошлом броју смо објавили исповест бивше супруге крадоначленика Београда Синише Малог, којој је суд одузео децу, по налогу њеног бившег мужа. Какав је лични живот Вучићеве камариле описује истраживач мајор Горан Митровић.

У прошлом броју објавили смо хронику бракоразводних невоља Марије Мали, бивше супруге градоначелника Београда Синише Малог, којој је решењем о привременој мери Првог основног суда у Београду, одузето старатељство над њихових троје малолетне деце.

Госпођа Марија је, да подсетимо, живела у браку са градоначелником Београда Синишом Мали. У тишини, далеко од очију јавности, развели су се 2015. године, а да ни њихова деца о томе ништа нису знали. Тако је желео г. Синиша. Троје малолетне деце су, на предлог Центра за социјални рад додељена мајци на старање и васпитање, уз очеву сагласност.

Онда је г. Синиша одлучио да од бивше жене одузме децу, да покаже моћ. Упућени тврде да је то учинио под нечијим притиском. Истраживач Магазина Таблоид је кренуо трагом вести о породичним скандалима г. Синише Малог, а на крају је открио мрачне дворске сплетке картела Александра Вучића.

Операцију одузимања деце господин Мали је извео преко Првог основног суда у Београду, односно њене тадашње председнице, судије Наталија Бобот.(Госпођа Бобот је служила само једно лето. Замењена је 3. марта и враћена за судију Вишег суда у Београду. Када она проговори, главе ће падати. Она није од он их које се лако предају).

Иако се Синиша хвалио да је ангажовао најбољег адвоката, Драгана Крајиновића, бившег браниоца Мире Марковић, не би могао да промени одлуку Центра за социјални рад, односно његовог тима, да госпођа Бобот предмет није доделила судији Лидији Алагић. Госпођа Алагић је бивша супруга адвоката Бранимира Гугла, некадашњег заступника Социјалистичке партије Србије. Ни она није, као ни Наталија Бобот, прошла реизбор судија у децембру 2009. године. Важила је за непоткупљивог судију, али је повратком на посао, након одлуке Уставног суда Србије, почела да обавља за режим прљаве послове.

Госпођа Марија је ангажовала одличног адвоката Слободана Ружића, али правно знање нема значаја. Пред судојом Лидијом Алагић чињенице нису од значаја. Она је одредила пензионисаног судског вештака Наду Јанковић да побије мишљење Центра за социјални рада да деца треба да буду поверени на васпитање мајци, која је оцењена као одговорна и подобна особа, посвећена интересима деце, како је оценио стручни тим центра.

Судија Алагић је одузела Марији децу, одредила да може недељно да их виђа само четири сата и да је то довољно и “у интересу детета“. Из судског записника се види да је судија одбијала све предлоге заступника Марије Мали, одбила је предлог да се одреди други судски вештак, јер се поменута Нада Јанковић појављује у свим предметима у којима се оспорава налаз Центра за социјални рад и када очеви траже старатељство.

Судија Лидија Алагић је желела да свог сина, који је приправник у тужилаштву, ухлеби, одузимајући туђу децу од мајки. Иза ње је стајала узвишени вршилац функције председница Првог основног суда у Београду Наталија Бобот, која је такође била под принудом. Судија Алагић, након окончања расправе, споро пише отправак пресуде. А, то се успорило изјавом Александра Вучића да му је “жао што је Синиша Мали одузео старатељство Марији Мали над децом, јер сматра да мајка треба да у том узрасту одгаја децу.“ Може се десити да Лидија Алагић поново остане без посла, као што се десило и са Наталијом Бобот.

Троје малолетне деце су сада на буџету Града Београда. Они живе код оца, кога ретко виђају. Наиме, Синиша се, након развода, приженио. Довео је у свој дом Сашу Митровић, заменицу свог шефа кабинета Луке Томића. Госпођица Митровић је правница по образовању, а узета је, на реверс, од Александра Антића бившег председника Скупштине града Београда, који, иначе, живи у озбиљној вези са једним момком из Загреба. Осим поменуте Саше Митровић, о деци Синише и Марије Мали брине и његов возач, који их вози у школу и на друге активности. Две бебиситерке такође плаћа Бебисервис, а укупно петоро људи води о њима рачуна и плаћа их буџет Града Београда. Синиша их ретко виђа, јер он има друга интересовања.

Шеф кабинета градоначелника Малог, Лука Томић, потврдио је уреднику Магазина Таблоид да је Саша Митровић његова заменица, а на питање да ли је она метреса градоначелнику, или дадиља његовој деци, одбио је да одговори.

А, да су жене присутни грађани у животима браће Мали, потврђују примери. Рођени брат Синише Малог, Предраг, био је до 2015. године запослен у Заводу за израду новчаница и кованог новца, заједно са Андрејом Вучићем.

Предраг Мали се развео од супруге Иване Мали 2015. године, истовремено када и Андреј Вучић од своје жене, након што га је ухватила у кревету са другим мушкарцем.

Предраг је своју девојку Вању Грујић, уз помоћ брата Синише, поставио за директора Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда. Вања је имала само 24 године када је 29. фебруара, прошле године, нађена мртва у стану. Била је у трећем месецу трудноће. Да ли се обесила, или је убијена? Истрага никада није спроведена. Предраг Мали је 2. марта прошле године платио читуљу у Политици са поруком: „Последњи поздрав Вањи, заувек њен Пека“.

Покојна Вања се пред смрт жалила да је Предраг Мали малтретира и прети јој да абортира, јер га више не занимају жене. Зашто би се убила девојка са 24. године, која је добила стан, посао директора Дирекције за грађевинско земљиште са огромном платом и привилегијама?

Двоје запослених у Дирекцији за грађевинско земљиште описали су Истраживачу Магазина Таблоид покојну Вању као ведру и веселу, као углађену курвицу која није имала појма о послу, али да није била злонамерна према запосленима. Други су, уместо ње, радили посао. У Дирекцији се обрћу огромне паре.

Битка око превласти над Дирекцијом између градоначелника Малог и менаџера Горана Весића је жестока. Менаџер Весић жели да Дирекцију стави под своју контролу, али Мали одбија да јој промени статус. Претпоставља се да је менаџер тајно доставио податке странцима око случаја Савамала, да обеси камен око врата градоначелнику.

Скупштина града Београда је харем браће Мали и Вучићевог картела. Након смрти Вање Грујић, Предраг Мали је упао у срце Ивоне Јевтић. Он је данас секретар за културу града Београда!

Брат Синише Малог је важан лик у Српској напредној странци, одмах је до Андреја Вучића. Он руководи одборима, издаје наредбе. У послу је са Андрејом око транспорта хероина са Космета. Андреј је у најтешњој вези са Хашимом Тачијем. Он осигурава транспорте са Космета. Неколико стотина хиљада младих у Европи трује се наркотицима, који долазе преко Космета.

Имовину Синише Малог није могла да опише његова бивша супруга Марија, јер је он, по нечијем налогу, крио шта је све и којим парама купио. Прошле године, Александар Вучић је јавно, на конференцији за штампу, најавио да ће Синиша Мали бити смењен и кривично гоњен у “врло краком року“. Од тога није било ништа. Заштитио га је Никола Петровић, кум Александра Вучића.

Господин Петровић је у то време био директор ЕМС-а, успео је да га из јавног претвори у акционарско друштво, смишљено напуштајући функцију в.д. директора, на којој је био до краја прошле године, остављајући на том месту своју заменицу, са којом је био у личним односима. Наиме, Петровић је планирао да прода Ареодром Никола Тесла и Пољопривредни комбинат Београд заједно са Синишом Малим и да узму провизију од по неколико десетина милиона, па да се повуче.

Премијер Вучић је дао Аеродром на тендер, за концесију, а и ПКБ је на продаји. Упућени тврде да је Мали изостављен из новог тала. Све ће припасти Петровићу. Ипак, има страха код браће Вучић од Синише. Много зна, а има уплив у многим структурама власти. И у иностранству.

Никола Петровић је тренутно потпредседник Привредне коморе Србије. Марко Чадеж, председник Коморе, пренео му је писана овлашћења да може да заступа Комору. Очекује се да Петровић узме масну провизију од давања Аеродрома Никола Тесла у концесију и од продаје ПКБ-а, и да оде из земље. Господин Петровић је у кумовским односима са Александром Вучићем. На суђењу уреднику и новинару Магазина Таблоид на питање ко је коме кум, он Вучићу или Вучић њему, Петровић је одбио да одговори, само је додао да су кумови.

И Никола Петровић се развео од супруге Маје, прошле године. Претходно је он развео кума Александра Вучића за један дан од супруге Ксеније и оженио га са Тамаром Ђукановић, коју, иначе, није подносио.

До развода Николе и Маје, како сазнаје истраживач Магазина Таблоид, дошло је када је Никола преко директора БИА Александра Ђорђевића покушао да сазна о контактима своје супруге Маје. Он је често батинао своју жену, која на једно око види 20 одсто и има јако оштећену бубну опну. Када је директор БИА Ђорђевић излистао телефонске позиве госпође Маје Петровић, Никола је сазнао да своје велико изненађење да њу “теши“ нико други него кум Александар Вучић.

Да би јој се осветио, Никола је оставио свој мобилни телефон жени на увид, на којем су били његови снимци са старлетом Ољом Црногорац, бившом девојком Предрага Ранковића Пецонија и бившом уредницом Хаппy телевизије. Оља је полудела и звала је Вучића, да тражи објашњење од Николе, јер јој је Маја претила…

Маја је потом напустила посао у Министарству одбране, на свој изричит захтев. Запослила се у фирми Профајлер тим, која је у власништву Вучићеве десне руке Горана Веселиновића.

У овој фирми је, својевремено, био запослен и Александар Вучић. У прилогу објављујемо причу о том фиктивном послу. Да би куму платио “одштету“ због “преузимања“ жене, Вучић је прихватио Петровићев захтев да му преда Аеродром и ПКБ да их прода, уз провизију, и да оде у иностранство.

Живот припадника Вучићевог картела виси на концу. Александар је непожељан код свих значајних људи у Европи. Камен око врата им је. А он жели да се са њима рукује и љуби.

Извори Магазина Таблоида у БИА су потврдили вест да је Александар тешко болестан. Осим тешке психичке поремећености, још нека тешка бољка нагриза Александра. Он се изобличио, његово лице је надувено, са израслинама, тешко се креће, тешко концентрише, што указује да прима тешке лекове. Истраживачу Магазина Таблоид су на ВМА описали Вучићеву болест као болест са лошом прогнозом, клонећи се дијагнозе, због могућих последица.

Да ли је спрски премијер на својим гостовањима по Европи примио “поклон“ од безбедносних служби, па се полако спрема на пут?

Што се Синише Малог тиче, сигурно је да он не жели децу да одгаја, јер и њега чека бежанија, или тешка робија. Али, шта ће бити са онима који су се играли са судбином његове деце, која нису крива што имају таквог оца?

Демистификација Вучићеве радне биографије

(28.07.2014)

Закони, ред, реформе, рад, одмах – неке су од фраза које председник Владе Александар Вучић из дана у дан понавља као мантре у нади да ће пробудити успавану Србију. „…Србија се мора променити, а промениће се само ако почне да се ради, одмах“, порука је коју премијер шаље грађанима. Судећи по званичној биографији премијера на сајту Владе, Александар Вучић не поседује готово никакво радно искуство у приватном сектору да би био компетентан да радницима и послодавцима држи придике. Међутим, Вучићева званична радна биографија написана је за наивне и лаковерне.

Ни дана радног стажа у приватном сектору?

Пре него што наставимо даље са демистификацијом Вучићеве радне биографије, погледали смо смо један снимак.

Новинарка: Како је фирми име? Само да знам

Вучић: Име…даћу вам после тачно. Пошто је ја зовем „Профи“, али није „Профи“…“Профајлер тим“ са не знам чим још. Тако да…Али, није само „Профајлер“ да не мислите да од овог из ДС-а.

Колико од вас ради у фирми којој не знате званичан назив? Изгледа само Вучић.

За вас који не знате шта је „Профајлер тим са не знам чим још“ и због чега се та фирма нигде не спомиње у његовим биографијама, сазнаћете убрзо.

Прво, предузеће „Профилер Теам – Предузеће за медијске услуге, консалтинг и односе са јавношћу д.о.о.“ у којем је радио Александар Вучић више не постоји. Фирма више не постоји јер је преименовама чак три пута!

Порески идентификациони број те фирме је „17510258“. Када тај број унесете у регистар привредних друштава Агенције за привредне регистре искочиће вам предузеће које је основана 2003. године под именом „Ригхт доо Београд“.

Власници некадашње фирме „Профилер Теам доо“, а садашње фирме „Ригхт доо Београд“ су Горан Веселиновић (70%) и Јасмина Стојанов (30%). „Ригхт доо Београд“ је маркетинг агенција која се бави трговином огласног простора националих емитера и националних новинских издања.

Пре имена „Ригхт доо Београд“ то предузеће је носило назив „Блоцк & Цоннецт доо, Београд“. Чему потреба да се назив предузећа мења чак три пута? Горан Веселиновић је члан Главног одбора Српске напредне странке. Дакле, Веселиновић је био Вучићев послодавац када је радио у фирми „Профајлер тим са не знам чим још“.

Међутим, увидом у финансијски извештај фирме „Ригхт доо Београд“, од како је Српска напредна странка дошла на власт 2012. године, фирма „Ригхт доо Београд“ бележи абнормалан пословни приход! Пословни приход 2011. године био је 11,5 милиона динара, а 2012. године невероватних 500,8 милиона динара, затим се 2013. године смањује на 21,5 милиона динара. Морамо узети у обзир да је 2012. године била изборна кампања, а ова компанија се бави трговином огласног простора.

Средином маја 2011. године, Александар Вучић био је гост код Југослава Ћосића у емисији „Инсајдер уживо“ на ТВ Б92. Тема емисије је била: „Ко све финансира политичке партије и шта партије дугују својим финансијерима?“

Ћосићеви гости су били: тадашњи заменик председника Српске напредне странке, Александар Вучић, потпредседница некада Г17, сада Уједињених региона Србије, Сузана Грубјешић, и председник Извршног одбора Демократске странке, Марко Ђуришић.

Ћосић је Вучићу поставио питање у вези са податком да је општина Вождовац, на чијем је челу тада била СНС, око 30 пута у току једне године пребацивала новац на рачун предузећа „Профилер Теам д.о.о“ чији је Вучић тада био запослени.

Вучић је неколико минута невешто избегавао да одговори на питање: „…Да ли је нормално да једна општина, у току, на пример, годину дана, 20 или 23 пута, уплаћује новац на рачун предузећа у ком сте Ви запослени?“

мајор Горан Митровић, Таблоид

Информације о pravdaipravo

Погледајте такође

У ЧАСТ ЈУНАКУ: Херој са КОШАРА добио мурал

Јунак са Кошара Драган Маринковић (1978-1999) добио је мурал на Спортској хали у Падинској Скели …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *