Почетна / Вести / ПОЛИТИЧАРИ ПОМАЖУ АТАК НА ПОРОДИЦУ И ЉУДСКУ ВРСТУ УОПШТЕ Сексуално девијантни освајају у свакој локалној самоуправи добиће своје представнике.

ПОЛИТИЧАРИ ПОМАЖУ АТАК НА ПОРОДИЦУ И ЉУДСКУ ВРСТУ УОПШТЕ Сексуално девијантни освајају у свакој локалној самоуправи добиће своје представнике.

ДИРЕКТНА ПОМОЋ И АТАК НА ПОРОДИЦУ И УОПШТЕ ЉУДСКУ ВРСТУ ОД СТРАНЕ СРПСКИХ ВЛАСТОДРЖАЦА

Свака општина у Србији добија правника и социјалног радника за рад са LGBT заједницом па тиме саможивци који управљају Србијом потврђују да одобравају болест која директно утиче на бројност становништва и сам опстанак Србије.

Из Удружења грађана ПРАВДА И ПРАВО постављамо питање властима могу ли рецимо леворуки или плавооки да добију своје правнике и колико кошта код појединаца учествовање у сатирању властите Отаџбине.

После обуке за рад запослених у систему социјалне заштите са сексуалним мањинама у свакој локалној самоуправи је један правник, социјални радник и психолог обучен за рад са ЛГБТ заједницом, рекао је представник организације Дуга Александар Прица.

Питање нас који се окупљамо при Удружењу грађана ПРАВДА И ПРАВО јесу ли наси властодршци свесни да је приближавање оваквим европским вредностима помоћ БЕЛОЈ КУГИ која у Србији узима скоро  један град сваке године.

Канцеларија за људска и мањинска права и организација Дуга заједно спроводе тренинге за запослене у социјалној заштити, како би на што адекватнији начин помогли ЛГБТ особама.

Директорка Канцеларије Сузана Пауновић рекла је да је циљ обуке био да се развије свест о толеранцији према сексуалним мањинама, да се највише радило са младима, као и да је најважније то што су у програм укључене и неразвијене локалне средине, чиме је обухваћена цела Србија.

Александар Прица је новинарима у Палати Србија рекао да је највећи проблем што се ЛГБТ особе плаше да своје проблеме изнесу запосленима у социјалној заштити, Министарству унутрашњих послова или у здравственом систему и да су кроз тренинге запослени у систему социјалне заштите обучени да на адекватан начин сагледају проблеме сексуалних мањина.

– Не могу да кажем да су ЛГБТ особе имале не знам каквих проблема у систему социјалне заштите, али до сада као и у другим системима нису користили услуге. ЛГБТ популација, уколико има проблема и треба да се обрати МУП’у, систему социјалне заштите, просто се плаши. Због стигме, дискриминације – рекао је Прица.

Директорка Покрајинског завода за социјалну заштиту Татјана Грнчарски казала је да ће се завод залагати да се са мањинама поступа професионално и да се у центрима за социјални рад искорене предрасуде о сексуалним мањинама ако постоје.

– Треба да се промени приступ појединцима који припадају сексуалној мањини и да се помогну породицама да лакше прихвате опредељење свог члана породице – рекла је Грнчарски новинарима.

Извор БЛИЦ

 

Информације о pravdaipravo

Погледајте такође

ПРЕМИНУО ВЛАДИКА МИЛУТИН

Ноћас, 2 сата иза поноћи, преминуо је Епископ ваљевски Владика Милутин.   Владика Милутин је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *