Почетна / Вести / Ретроспектива, Унутарсрпско споразумевање

Ретроспектива, Унутарсрпско споразумевање

 

Ворон Рејвенски

Дневник, четвртак 07.05.15. Недавно сам тако учествовао на некаквом форуму бранећи боје Удружења потомака ратника Србије 1912-1920. Нови Сад. Био сам 1 од десет, окружен са свих страна „либералним интелектуалцима“ под пуном ерекцијом, наоштреним да искриве истину о мајским догађајима 1848. И да презентују, ваљда, некакав војвођански народ . Предвиђено је било да ја изигравам фикус па да ме они церемонијативно искасапе.

Ајао! Како су се грдно зезнули у старту!!! Нису схватили да то што их је 10:1 уствари значи да је моје време према њиховим десет пута дуже. МАСАКРИРАО САМ ИХ!!!

Дошли су ноншалатни и апсолутно неприпремљени фрљјући се са датумима, околностима  и личностима. Ма нема појма. Једино су имали охолост. А гавран такве прилике не пропушта.

Мрзели су ме више него обично!

И ту долазимо до општости. Они не могу да сакрију мржњу и наметнуто мишљење да смо ми, људи са народне деснице, у ствари за њих СЕЉАЧИНЕ. А ја сам већ трећа урбана генерација. А и да сам јуче из опанка изашао, нема никакве везе, ја бих се тиме поносио. Обожавам опанак. Узгред буди речено, за неке од њих сам сигуран да су много скорије сишли са трактора. Кад су моји отишли, тамо ниже Косјерића, трактор није постојао ни у романима Жил Верна.

Пошто су погрешили системски, лако је могло да им се деси да се слабо припреме. Подценили су ме, како се то, чешће него што би требало, догађа у мом животу. Можда сам и ја крив.

Све у свему, гуза их је болела, мора се – ред је. А сигуран сам да ће следећи пут пазити.

И тако долазимо до моје системске грешке. Ја сам све време о њима размишљао као о п*чићима. И знам да можда грешим, али то је једноставно јаче од мене.

Ето вам приче о унутарсрпском разумевању.

Две сасвим паралелне Србије. У свим појавним облицима и варијацијама.

То смо сада ми!

Информације о Ворон Рејвенски

Погледајте такође

foto: Profimedia

РУСКИЊА КОЈА ЈЕ ЖИВЕЛА У БЕОГРАДУ ОДУШЕВЉЕНО И ОТВОРЕНО О СРБИМА

Кад први пут дођеш у Београд, падају у очи високи лепотани широких рамена и орловског …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *