Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Вести / МИРОСЛАВ ИЛИЋ НЕПОЖЕЉАН У САРАЈЕВУ Мерлин и остала багра пунише арену у Србији по више пута

МИРОСЛАВ ИЛИЋ НЕПОЖЕЉАН У САРАЈЕВУ Мерлин и остала багра пунише арену у Србији по више пута

ПА ТАМО НЕКИ СРБИ СРАМ ВАС БИЛО…..

СРБИНУ ЗАБРАЊЕН КОНЦЕРТ У САРАЈЕВУ ЈЕР ЈЕ ПЕВАО СРПСКУ ПЕСМУ А МЕРЛИНУ КОЈИ ЈЕ СРБЕ НАЗИВАО ПСИМА И БОЛЕСНИЦИМА СРБИ У БЕОГРАДУ У ДВА НАВРАТА ПО НЕКОЛИКО ДАНА ПУНИЛИ АРЕНУ.

Мирослав Илић требало је да наступи пред сарајевском публиком 18. фебруара, али је овај концерт и дефинитивно отказан, потврдио је организатор Фарук Дрина.

 

 Разлог отказивања концерта је недавни снимак који се појавио на интернету на којем Илић на туристичкој манифестацији „Купусијада“ у родним Мрчајевцима у јануару 2015. године пева песму „Морем плови једна мала барка“, која велича Дражу Михаиловића. Дрина је објаснио да не би ни улазио у овај пројекат да је знао да је Илић величао четничког вођу.

– Донео сам одлуку да откажем концерт. Затечен сам и не могу да верујем шта се десило. Мирослава врло добро познајем и да ми је неко пре десет дана рекао да он пева четничке песме не бих му веровао. Чак сам и неколико пута рекао „камо среће да су сви Србијанци као што је Мирослав Илић“ и сад одједном овако нешто. Када је у Бањалуци певао за српску Нову годину, из ресторана ме је испратио песмом „Пут путује Латиф-ага“. Када смо договарали концерт, он је тражио Скендерију и рекао ми је да га лепе успомене вежу за ту дворану. Нисам ни могао помислити да се нешто овако може десити. Познавајући структуру његове публике, било је предвиђено четири или пет ВИП ложа и један потпуно нови стејџ. Желели смо да промовишемо Скендерију јер је то место помало заборављено, а све је требало изгледати као у Холивуду – рекао је Дрина за „Клиx.ба“.
Он је истакао да су му пријатељи рекли за поменути видео, а нагласио је да је читава прича већ одавно попримила политичку ноту.

– Овај догађај је сада изашао из домена културе и музике и већ је ушао у политичке воде. У уговору с Мирослав Илићем, али и са сваким другим певачем са којим сарађујем, јасно стоји да он не сме јавно исказивати своје политичке, религијске и сличне ставове. Према том уговору могу га тужити, али нећу, јер знам да није такав. Он би отпевао сваку песму, било коме. Када сам се чуо с њим рекао ми је: „Фарук, дођи и месец дана живи у Мрчајевцима – и ти ћеш је отпевати“ – завршава Дрина.

Илић је, пре одлуке о отказивању концерта, рекао да се не плаши да пева у Сарајеву.

– Не видим потребу да се отказује концерт, сматрам да је то глупост. То шта је било пре било је, битно је шта је оно данас. Мене уопште не интересује то што се дигла толика бука око концерта. Не желим да се уопште мешам у то што појединци желе да откажу концерт. Не плашим се да одем тамо и да певам, а на надлежним органима је да, ако дође до концерта, максимално обезбеде да све прође без било каквих проблема – рекао је Мирослав за „Ало!“.

Информације о pravdaipravo

Погледајте такође

НИКАНОР ЈЕДИНИ ДОСТОЈАН ПАСТИР

Владика Никанор се црвеним словима уписао у историју Србије. Његово Преосвештенство Епископ банатски Г.Никанор је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *