Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Вести / ИСТИНА ОД НЕКОГ КО НАЈБОЉЕ ПОЗНАЈЕ ВУЧИЋА Интервју Предрага Поповића – ВИДЕО

ИСТИНА ОД НЕКОГ КО НАЈБОЉЕ ПОЗНАЈЕ ВУЧИЋА Интервју Предрага Поповића – ВИДЕО

Новинар и публициста Предраг Поповић дао је интервју Телевизији Шабац. Он је коментаришући предстојеће председничке изборе изјавио да је Александар Вучић припремио негативну кампању за актуелног заштитника грађана Сашу Јанковића…

 

Предраг Поповић

До своје 24. године био је скоро срећан човек. Онда је почео да се бави новинарством. Прве три године, док је хонорарно сарађивао с многим српским редакцијама, памти као најмање лош део „каријере“. Функција заменика главног уредника магазина „Свет“ увела га је у нови хаос, који је кулминирао преласком на место помоћника главног уредника „Дневног телеграфа“. Пет месеци после убиства Славка Ћурувије, емигрирао је у Бањалуку, у „Независне новине“, где је објавио прво издање књиге о Ћурувији.

Почетком 2001. вратио се у Београд и направио магазин „Ексклузив“, а у децембру те године, у истој издавачкој кући, покренуо је дневни лист „Национал“. Шест дана после убиства Зорана Ђинђића, „Национал“ је неуставно и незаконито забрањен, вољом екстремиста из ДОС-а, жељних освете због раскринкавања њихових веза са сурчинско-земунским мафијашима. После кратких уредничких авантура у дневницима „Центар“ и „Опозиција“, направио је највећу животну грешку – прихватио је позив Александра Вучића да уређује „Правду“. Уз искрено кајање, сатисфакцију је нашао у објављивању две књиге о Вучићу: „Вучићев речник“ и „Вучић, политичка фукара“.

И поред више од 5.000 текстова и пет књига, најважнијим трагом свог рада сматра четири кутије пуне судских предмета. Злоупотребљавајући правосуђе, тужбама су га прогонили Владимир Поповић, звани Беба, Чедомир Јовановић, Љубиша Буха, звани Чуме, Млађан Динкић, Момчило Перишић, Небојша Павковић и слични симболи савремене српске пропасти.

Тренутно сарађује с продукцијском кућом „Цитy Формат“ и припрема две нове књиге: „Инсиде сторy: Вучић и ја, ништа лично“ и „Политичка биографија Томислава Николића: Крвава бајка“.

Информације о pravdaipravo

Погледајте такође

НИКАНОР ЈЕДИНИ ДОСТОЈАН ПАСТИР

Владика Никанор се црвеним словима уписао у историју Србије. Његово Преосвештенство Епископ банатски Г.Никанор је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *