Почетна / Вести / У ЧАЧАНСКОЈ БОЛНИЦИ ДНЕВНО УМИРЕ 8 ЉУДИ Доктор Радојевић у тешкој борби за истину трпи огромне притиске…

У ЧАЧАНСКОЈ БОЛНИЦИ ДНЕВНО УМИРЕ 8 ЉУДИ Доктор Радојевић у тешкој борби за истину трпи огромне притиске…

И смрт суграђана ће лојални чланови владјуће странке прикривати како би задржали позиције, па је тако и замнеица директора Чачанске болнице покушала да смртност прикаже НОРМАЛНОМ и окриви савесног доктора за ширење панике.

Недељни биланс показује да између зидова ове здравствене установе сваке недеље умре између 55 и 60 људи, тврди др Радојевић

Radojevic foto gzs

Црна бројка, иако је тек почетак године, запечатила је Чачак!

У чачанској болници, према тврдњама др Александра Радојевића у првој недељи јануара сваког дана умрло је осам људи!
Недељни биланс показује да између зидова ове здравствене установе сваке седмице умре између 55 и 60 људи.
Зашто је то тако, питали смо Радојевића – који разлог за овај тужни биланс проналази у лошим условима за рад, мањку људства и непотребних формалности.

– Немамо довољно лекара, немамо довољно сестара! Ствари функционишу тако што се људи шаљу један до другог, сестре се прогоне да пишу којекакве беспотребне папире, и онда једноставно људи избегавају да се баве својим послом. Пацијенти се шетају, и онда имате ситуацију да се не може заказати нити урадити преглед, и тако од нове године до сада у у првој недељи је умрло 54 или 55 људи.

– То вам фактички значи да сваког дана умре осам људи. У другој недељи Нове године кроз болничку капелу прошло је још 60 људи,а ту не рачунам оне људе који су умрли код куће, где су лекари констатовали смрт и одатле тело без доласка у болницу пребацили на сахрану.

– Тако је закључно са трећом недељом Нове године овде преминуло 150 људи. То вам је тужна истина о здравству у Чачку! Људи су умирали од најуобичајенијих бољки са којима људи иначе живе, и од којих се није тако лако умирало. Људи су умирали од затајивања срца до неких панкреатита и многих других стрвари од којих болује доста људи.

Када постоји проблем, требало би да се назире решење. Међутим, др Радојевић мисли да решења нема.
– Губим наду да овај проблем може да се реши. Болница наредне три године остаје без још 30 специјалиста који иду у пензију, а већ недостаје 30 људи са тренутном поставом од 180-190 запослених. Одељења у болници се лагано гасе, дежурства се раде дан и ноћ…

А зашто је то тако?

– Директор се додворава министру са малим трошковима, а кад нешто треба да се редукује они то раде са радошћу – јер нама наводно ништа не треба. Болница је у очима министарства неко ко мало троши и одлично организује службу, а имамо „само“ 150 умрлих што је апсолутни рекорд за мање од три недеље у Чачку! – закључује Радојевић.

„Нема места паници“

С подацима које је у јавност изнео др Радојевић не слаже се заменица директора ове болнице, Славица Драгутиновић.

Она за Еспресо износи потпуно другачије бројке и каже да сматра да нема потребе за паником.

– У оквиру Опште болнице Чачак постоји капела где се довозе умрли грађани. У њу је од почетка јануара примљено 115 грађана, од чега је 73 било у болници Чачак до тренутка наступања смрти. Дакле, у овој болници се не дешава ништа алармантно. Број преминулих сличан је прошлој години, нпр у септембру је било 77 њих.

Узмите у обзир такође то да се за прве две недеље ове године у болницу због здравствених проблема јавило 10.151 грађана! – тврди Славица Драгутиновић.

Еспресо Suzana Trajković

Информације о pravdaipravo

Погледајте такође

ЗАШТО COVID – 19 КОСИ АМЕРИКАНЦЕ?

Објашњење није само у томе што су власти САД у почетку потцењивале епидемију, него и …

Један коментар

  1. Osnovni razlog slaba selekcija na rukovodečim mestima. Neorganizacija, samovolja, neodgovornost, nepoštovanje iumeđu kolega što stvara razne komentare kod sestara i bolesnika, nepoštovanje bolesnika, Opšte rečeno ovde nešto pod hitno se mora uraditi. Mnogo toga mnogo inače svašta može da se desi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *