Шамарање Србије,споменик Вокеру у Рачку

ШИПТАРИ СВОМ АМЕРИЧКОМ ДОБРОЧИНИТЕЉУ ПОДИГЛИ СПОМЕНИК У РАЧКУ

  • Амерички бандит са мандатом ОЕБС – Вилијам Вокер – последњих година свој утицај на Косову користио за промоцију Покрета Самоопредељење Аљбина Куртија. А ово значи да Куртија САД спремају за неку важну улогу
  • ФАКТИ: Споменик Вокеру у Рачку је шамар Вучићевој Србији. Можда то Вучић тако не доживљава, али то ништа не мења. Вокер је намештаљку против његове земље одрадио као шеф мисије ОЕБС-а. Србија је – уз Дачићево шепурање – годину дана председавала том организацијом, али није ни покушала да оспори оно што је (у)радио

ВРЕМЕ косовског председника Хашима Тачија је прошло, сматра амерички дипломата и некадашњи шеф посматрачке мисије ОЕБС-а на Косову Вилијем Вокер, преносе приштински медији.

„Тачи је био премијер, сада је председник. Његово време је прошло”, рекао је Вокер, који је на Косово дошао да би присуствовао откривању своје статуе у селу Рачак, наводи РТС позивајући се на приштински Зери.

Вокер, који је последњих година свој утицај на Косову користио за промовију Покрета Самоопредељење Аљбина Куртија, оценио је да “једино што Тачи зна да ради је да учини међународну заједницу срећном”, наводи РТС.

„То ми се не свиђа”, рекао је Вокер, дан пошто је у Рачку, уочи годишњице сукоба у том селу, откривена његова бронзана статуа.

Откривању споменика у суботу у Рачку присуствовао је и Тачи. У селу Рачак су почетком 1999. године пронађена тијела 45 Албанаца, за чије убиство је тадашња мисија ОЕБС, на челу са Вокером, без доказа оптужила српске снаге безбједности, а овај догађај – иако никад није утврђено да се ради о масакру над цивилима – пресудно је утицао на доношење одлуке НАТО-а о бомбардовању бивше СР Југославије. Сви извјештаји српске стране говорили су да су у Рачку погинули албански терористи, али на Западу је тај догађај оквалификован као злочин над цивилима, који је послужио као изговор за НАТО бомбардовање које је почело крајем марта 1999. Истина о Рачку остала је скривена од свјетске јавности прије свега зато што комплетан извјештај експертског тима Европске уније, достављен њеном тадашњем предсједништву у Бону, никада није јавно објављен.

Факти

Фејсбук коментари
Подели објаву наShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Погледајте такође

ШЕШЕЉ НАУЧИО СИНОВЕ, НАЈБОЉИ БИЗНИС СУ ПАТРИОТИЗАМ И ПОЛИТИКА

Шешељ “јуниор”  ПОСТАО посланик. Александар Шешељ је студент, а рођен је 1993. године. Он је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *