ПРОДАЈЕ СЛУЖБЕНИ АУТО ДА ПОМОГНЕ КОЛАРЦУ
Да добро сте прочитали човек одлучио да прода СЛУЖБЕНИ аутомобил и јавно се хвали да ће тако да помогне Коларцу

НИЈЕ СЕ ОДРЕКАО ДЕЛА СВОЈЕ ПЛАТЕ, ВЕЋ ЋЕ ДРЖАВНИМ НОВЦЕМ ДА ПОМОГНЕ И ДА СЕ ТИМЕ ХВАЛИ – ПА ОК, ВЕРОВАТНО МУ СЕ ТАЈ АУТО ВИШЕ И НЕ СВИЂА ПА ЕТО РЕШЕЊА ДА СЕ ОПРАВДАНО КУПИ НОВИ ОПЕТ ПРЕКО ГРБАЧЕ НАРОДА.

BEOGRAD – Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać odlučio je da na licitaciju stavi službeni automobil “pežo 607” i da sav novac koji stigne od prodaje odmah uplati na račun “Kolarčevog univerziteta”, čuvene zadužbine koja se poslednjih meseci nalazi u velikim finansijskim nevoljama.

Bastać objašnjava da je na ovu ideju došao čim je prethodnih dana pročitao vest o tome da je “Kolarac” na ivici opstanka.

On kaže da će opštinskim službama dati zadatak da prodaju luksuznog automobila obave u što hitnijem roku putem javnog nadmetanja i poziva sve zainteresovane koji žele da pomognu da učestvuju u licitaciji kako bi se dostigao što veći iznos.

-Arheolozi tragaju za ostacima ranijih kultura, ali mi sada pre svega moramo da spasavamo ostatke naše današnje kulture. “Kolarac” nije samo simbol Starog grada, već čitavog Beograda i ne treba ni pominjati koliki je značaj ove ustanove. Nadam se da će i mnogi drugi koji su u prilici da na bilo koji način pomognu hitno reagovati u ovom slučaju – rekao je Marko Bastać.

A u zadužbini Ilije Kolarca stanje je vrlo teško. Nema  dovoljno novca ni za osnovno održavanje prostora. Koncertna dvorana Kolarca je stara 85 godina i ruinirana je. Zaposleni su na minimalcu i ističu da je za normalno funkcionisanje ustanove potrebno mesečno oko milion i po dinara. Ali taj novac ne dolazi ni od države ni od grada, pošto po novom zakonu ni jedni ni drugi nisu zaduženi za održavanje zadužbina čiji su osnivači privatna lica.

Извор Курир

Фејсбук коментари
Подели објаву наShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Погледајте такође

ШЕШЕЉ НАУЧИО СИНОВЕ, НАЈБОЉИ БИЗНИС СУ ПАТРИОТИЗАМ И ПОЛИТИКА

Шешељ “јуниор”  ПОСТАО посланик. Александар Шешељ је студент, а рођен је 1993. године. Он је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *