Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / NAPREDNJACI IZ SUBOTICE PROTIVZAKONITO POTROŠILI POLA MILIJARDE DINARA

NAPREDNJACI IZ SUBOTICE PROTIVZAKONITO POTROŠILI POLA MILIJARDE DINARA

Grad Subotica je tokom 2015. godine utrošio oko pola milijarde dinara suprotno zakonu i propisima Srbije, pokazao je izveštaj Državne revizorske institucije (DRI).

Prve analize izveštaja pokazale su da su subotička lokalna samouprava i javna preduzeća u tom gradu, suprotno zakonskim propisima, isplatile više od 123,4 miliona dinara za plate zaposlenih.

U izveštaju DRI je navedeno da je suprotno važećim zakonskim propisima Skupština grada Subotice isplatila više od 1,2 miliona dinara, od čega je blizu 700.000 otišlo na plate zamenika predsednika te institucije, čije mesto nije predviđeno za koeficijent od 35 odsto, niti je predviđeno da ta osoba bude zaposlena u stalnom radnom odnosu.

DRI je proveravala i finansije Gradskog veća, za koje je konstatovano da je protivno zakonu isplatilo oko 7,4 miliona dinara za plate gradonačelnika, zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća, kojima su nepravilno uvećani koeficijenti u rasponu od 25 odsto do 40 odsto.

Gradska uprava nepravilno je utrošila prošle godine 99,9 miliona dinara za plate zaposlenima u Gradskoj upravi, kojima su takođe nepravilno uvećani koeficijenti i to za više od 300 zaposlenih.

Slične nepravilnosti su pronađene i u Budžetskoj inspekciji, Gradskom pravobranilaštvu, kancelariji Zaštitnika građana, Kancelariji za mlade, Zoološkom vrtu Palić, Predškolskoj ustanovi “Naša radost” i Dečjem pozorištu.

Nepravilnosti sa pogrešno utvrđenim i uvećanim koeficijentima primećene su i u Gradskoj biblioteci, Gradskom muzeju, a novac je protivzakonito trošen i u postupcima javne nabavke, bez sprovedenog javnog konkurs ili validne dokumentacije.

DRI je objavila izveštaj o reviziji konsolidovanih finansijskih izveštaja završnog računa budžeta i pravilnosti poslovanja grada Subotice za 2015. godinu.

Beta

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

БРНАБИЋ У 1.000 КВАДРАТА – СРБИ У РЕДОВИМА ЗА НАРОДНУ КУХИЊУ

  Реконструкција државне виле у којој је до смрти живела Јованка Броз, а у коју …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *