Почетна / Вести / ПОРЕЗ СЕ ПРЕКО МРТВИХ ПЛАЋАДва сата поред мртвог тела чекали у реду да плате порез на општини звездара, ЧОВЕК УМРО А ПОРЕД ЊЕГА ЉУДИ СА УГАШЕНИМ СРЦЕМ

ПОРЕЗ СЕ ПРЕКО МРТВИХ ПЛАЋАДва сата поред мртвог тела чекали у реду да плате порез на општини звездара, ЧОВЕК УМРО А ПОРЕД ЊЕГА ЉУДИ СА УГАШЕНИМ СРЦЕМ

Miroslav B. (67) iz Beograda preminuo pored šaltera, njegovo telo ležalo dva sata dok su građani mirno čekali u redu da izmire poreske obaveze

Neverovatno je da Poreska uprava nije zatvorila ovu filijalu makar dok leš nije odnet.

Nesrećni čovek u upravu je došao oko 11.30 sa štakama jer je imao gips na desnoj nozi da bi regulisao porez. Međutim, nije ni stigao do šaltera jer je iznenada pao.

Do uprave ga je dovezao brat od tetke, a unutra je bila gužva. Šalteri su ovih dana puni jer su mnogim građanima stigle opomene za porez. Ušao je u hodnik i građani su hteli da ga propuste jer je na štakama. Iznenada mu je pozlilo i pao je u hodniku. Nekoliko građana je pritrčalo. Uspeli su da ga spuste na klupu. Međutim, on je već tada bio bez svesti – rekla je za Kurir žena koja se zatekla u redu.

Ona kaže da su odmah obavestili Hitnu pomoć i policiju.

– Hitna je stigla za manje od pet minuta, a dok nisu stigli, pokušala sam da ga masiram. Čovek je bio žut ko limun. Pogled mu je bio zaleđen. Želela sam da mu pomognem, ali nažalost nisam uspela, ruke su mu bile krute i već hladne – priča potresena žena, i dodaje:
– Tada je stigla Hitna, a kad su mu podigli majicu, videla sam da je imao ubode od igle. Kažu da je bio dijabetičar. Kasnije sam saznala da ga je najverovatnije usmrtio tromb koji je krenuo iz noge u gipsu.

Uviđaj je brzo završen, ali se čekalo vozilo da odnese telo.
– Dok su oni stigli, prošlo je više od dva sata. Građani su prolazili pored leša, bilo nam je neprijatno i teško. Ne znam zašto filijala nije bila zatvorena – pita se naša sagovornica.

Za to vreme građani su prolazili pored tela koje je bilo je prekriveno belim platnom. Scena nimalo nije bila prijatna, pa su se čula pitanja: „Jadan čovek“, „ Šta mu se desilo?“ i „Zašto neko ne odnese telo?“
– Ovo je strašno! Pa da li je moguće da mrtav čovek leži tu pored nas, a mi stojimo u redu – pitala se jedna žena.

– Mnogo mi je žao. Od njegovog brata, koji ga je dovezao, saznala sam da preminuli nije imao nikog bližeg. Nije se ženio. Pre nekoliko meseci je polomio nogu. Danas je hteo da reguliše dugovanje svojih roditelja da bi mogao da prebaci imanje na sebe – kaže sagovornica Kurira zaposlena u ovoj upravi.

Извор КУрир

Autor: Foto: Nebojša Mandić

Информације о pravdaipravo

Погледајте такође

ПРЕМИНУО ВЛАДИКА МИЛУТИН

Ноћас, 2 сата иза поноћи, преминуо је Епископ ваљевски Владика Милутин.   Владика Милутин је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *