Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / СРБИЈА МОЖЕ ДА НАСТАВИ ДА РАЧУНА НА ПОДРШКУ РУСИЈЕ У ЗАШТИТИ СУВЕРЕНИТЕТА И ТЕРИТОРИЈАЛНОГ ИНТЕГРИТЕТА, ПРЕ СВЕГА КОСОВА

СРБИЈА МОЖЕ ДА НАСТАВИ ДА РАЧУНА НА ПОДРШКУ РУСИЈЕ У ЗАШТИТИ СУВЕРЕНИТЕТА И ТЕРИТОРИЈАЛНОГ ИНТЕГРИТЕТА, ПРЕ СВЕГА КОСОВА

Uoči najznačajnije posete Srbiji pred Novu godinu, stigla jaka poruka iz Rusije
Stiže Lavrov u Beograd, ali pre njega optimistične izjave iz Kremlja.
Srbija može da računa na Rusiju u zaštiti suvereniteta i teritorijalnog integriteta, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova uoči posete šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova Beogradu.
Kako prenosi ruska agencija TAS S, tokom dijaloga Rusije i Srbije posebna pažnja biće posvećena podršci na očuvanju mira i stabilnosti na Balkanu, pre svega na Kosovu.

– Srbija može da nastavi da računa na podršku Rusije u zaštiti suvereniteta i teritorijalnog integriteta, pre svega Kosova – navodi se u saopštenju pozivajući se na uspešnu saradnju dve zemlje na međunarodnoj sceni.

Ministarstvo navodi da se težnje Srbije da postane član EU ne smatraju smetnjom za dalji razvoj odnosa sa Rusijom i podseća da Srbija nije podržala sankcije EU uvedene Rusiji, kao i da vodi balansiranu politiku kada se radi o Ukrajinskoj krizi.
– Učešće srpske delegacije kao posmatrača u Organizaciji sporazuma kolektivne bezbednosti i saradnje (CSTO), poseta generalnog sekretara te organizacije Nikolaja Borđuže Beogradu u aprilu i zajednička vojna vežba održana u novembru je demonstracija balansiranog kursa koji vodi Srbija i dokaz o postojanju iskrene neutralnosti u trenutnim komplikovanim okolnostima u Evropi – navodi se u saopštenju.
(Telegraf.rs/Tanjug)

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

БРНАБИЋ У 1.000 КВАДРАТА – СРБИ У РЕДОВИМА ЗА НАРОДНУ КУХИЊУ

  Реконструкција државне виле у којој је до смрти живела Јованка Броз, а у коју …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *