ПОЧИВАЈ У МИРУ КРАЉИЦЕ
Хвала за песме и хвала за децу коју си одгајила

Makedonska pevačica Esma Redžepova preminula je jutros u Skoplju u 73. godini, posle kraće i teške bolesti. Pevačica romske muzike bila je primljena u jednu skopsku bolnicu u teškom zdravstvenom stanju. Na žalost, ona nije uspela da se izbori, već je preminula.

Esma Redžepova Teodosijevska zahvaljuvetsku slavu, a 2013. godine ponela je i titulu nacionalnog umetnika Makedonije.

U svom poslednjem intervjuu, Esma je pričala o svojim planovima, ali je naglasila jedan detalj – ”Ako budem živa i zdrava”.

“Ako budem živa i zdrava, održaću koncerte u svim centrima bivše Jugoslavije. Zamislite da se 23.000 puta popnete na binu i siđete. To nije lako, a kamoli da toliko puta pevate. Kao devojčica sam bila vrlo nemirna i buntovna, a sa 11 godina već sam imala solističke koncerte. Vrlo retko pevam u klubovima, uglavnom nastupam u dvoranama i to pred inostranom publikom koja nema veze sa Balkanom.

Ove godine pevala sam u Filharmoniji u Minhenu, pred više od 2.000 ljudi, a nedavno sam se vratila iz Amerike, gde sam nastupala u Kenedi centru i Kongresnoj biblioteci u Vašingtonu. Prvi put u karijeri ću ove godine nastupiti u Kini. Bez obzira na to što publika ne razume o čemu pevam, mislim da sam specifična pevačica i da je magija u mom glasu” rekla je pevačica tada.

Redžepova je sledeće godine trebala da obeleži 60 godina rada, zbog čega je i planirala da nastupa u centrima bivše Jugoslavije.

Курир

Фејсбук коментари
Подели објаву наShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Погледајте такође

ШЕШЕЉ НАУЧИО СИНОВЕ, НАЈБОЉИ БИЗНИС СУ ПАТРИОТИЗАМ И ПОЛИТИКА

Шешељ “јуниор”  ПОСТАО посланик. Александар Шешељ је студент, а рођен је 1993. године. Он је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *