ВЛАДИМИР ПУТИН ОТКРИО РАЗЛОГЕ ЗБОГ ЧЕГА РУСИЈА НИЈЕ МОГЛА ЗАШТИТИ СРЈ О

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da su propali pokušaji uspostaljanja unipolarnog sveta i da se ravnoteža u međunarodnim odnosima polako vraća, a kao primer delovanja samo jednog centra moći naveo je bombardovanje nekadašnje Jugoslavije.

“To je neizbežno. Propali su pokušaji da se napravi unipolarni svet. Već živimo u drugačijem dobu. Rusija je uvek insistirala na tome da uporedo s odbranom svojih interesa, moramo da poštujemo interese drugih. Tako ćemo graditi odnose s kolegama”, kazao je predsednik Rusije u intervjuu televiziji NTV.
“>December 4, 2016
Putin je prokomentarisao to što je Zapad često ostajao gluv na stav Moskve o pokretanju vojnih sukoba, na primer tokom “nezakonitog bombardovanja Jugoslavije od strane NATO” 1999. i vojnih operacija Severnoatlantske alijanse u Bosni i Hercegovini 1995.

“Odgovor je veoma jednostavan: slušali su samo snažne glasove… Situacija se menjala. I mislim da nikome više nije tajna da mnogi naši partneri sada radije pribegavaju poštovanju međunarodnog prava jer se ravnoteža u svetu uspostavlja”, rekao je Putin.
PUTIN: TRAMP JE PAMETAN ČOVEK I BIĆE ODGOVORAN PREDSEDNIK
Osvrnuvši se na novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa, ruski predsednik ga je opisao kao “pametnog čoveka” koji će biti veoma odgovoran na novoj poziciji.
“Tramp je uspešan u biznisu, što pokazuje da je pametan čovek, a kao takav će ubrzo realizovati i drugi nivo odgovornosti”, zaključio je Putin.

Autor: Sputnjik

Фејсбук коментари
Подели објаву наShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Погледајте такође

ШЕШЕЉ НАУЧИО СИНОВЕ, НАЈБОЉИ БИЗНИС СУ ПАТРИОТИЗАМ И ПОЛИТИКА

Шешељ “јуниор”  ПОСТАО посланик. Александар Шешељ је студент, а рођен је 1993. године. Он је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *