Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / ВЛАДИМИР ПУТИН ОТКРИО РАЗЛОГЕ ЗБОГ ЧЕГА РУСИЈА НИЈЕ МОГЛА ЗАШТИТИ СРЈ О

ВЛАДИМИР ПУТИН ОТКРИО РАЗЛОГЕ ЗБОГ ЧЕГА РУСИЈА НИЈЕ МОГЛА ЗАШТИТИ СРЈ О

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da su propali pokušaji uspostaljanja unipolarnog sveta i da se ravnoteža u međunarodnim odnosima polako vraća, a kao primer delovanja samo jednog centra moći naveo je bombardovanje nekadašnje Jugoslavije.

„To je neizbežno. Propali su pokušaji da se napravi unipolarni svet. Već živimo u drugačijem dobu. Rusija je uvek insistirala na tome da uporedo s odbranom svojih interesa, moramo da poštujemo interese drugih. Tako ćemo graditi odnose s kolegama“, kazao je predsednik Rusije u intervjuu televiziji NTV.
„>December 4, 2016
Putin je prokomentarisao to što je Zapad često ostajao gluv na stav Moskve o pokretanju vojnih sukoba, na primer tokom „nezakonitog bombardovanja Jugoslavije od strane NATO“ 1999. i vojnih operacija Severnoatlantske alijanse u Bosni i Hercegovini 1995.

„Odgovor je veoma jednostavan: slušali su samo snažne glasove… Situacija se menjala. I mislim da nikome više nije tajna da mnogi naši partneri sada radije pribegavaju poštovanju međunarodnog prava jer se ravnoteža u svetu uspostavlja“, rekao je Putin.
PUTIN: TRAMP JE PAMETAN ČOVEK I BIĆE ODGOVORAN PREDSEDNIK
Osvrnuvši se na novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa, ruski predsednik ga je opisao kao „pametnog čoveka“ koji će biti veoma odgovoran na novoj poziciji.
„Tramp je uspešan u biznisu, što pokazuje da je pametan čovek, a kao takav će ubrzo realizovati i drugi nivo odgovornosti“, zaključio je Putin.

Autor: Sputnjik

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

НИКАНОР ЈЕДИНИ ДОСТОЈАН ПАСТИР

Владика Никанор се црвеним словима уписао у историју Србије. Његово Преосвештенство Епископ банатски Г.Никанор је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *