Почетна / Архива / FUNKCIONER SNS-a DOBIO GODINU DANA ZA UBISTVO

FUNKCIONER SNS-a DOBIO GODINU DANA ZA UBISTVO

Dejan Simeunović (40) zvani Simke, funkcioner SNS-a, osuđen je odlukom Apelacionog suda na godinu dana zatvora jer je 15. novembra 2008. oko 4 časa ujutru ispred kafića „Šestica” na raskrsnici ulica Žarka Zrenjanina i Kraljevića Marka u Pančevu ubio Igora Birtaša.
Apelacioni sud je ovom presudom preinačio presudu iz juna 2014, kada je ovaj član SNS-a bio oslobođen optužbe uz obrazloženje da je ubistvo počinio u nužnoj samoodbrani.
U odluci se navodi da je Simeunović, koji je tada radio kao obezbeđenje kafića, počinio ubistvo jer ga je ubijeni prethodno napao ispred kafića „Šestica” u Pančevu, koji je napustio zbog neprimerenog ponašanja. Kako je utvrđeno, Birtaš je pretio da će dići lokal u vazduh i sve pobiti, a zatim iz pojasa izvukao pištolj i repetirao ga. Kada ga je Simeunović upitao šta će sa njim da radi, Birtaš ga je uperio prema njemu, govoreći: „Hoćeš i tebi da pokažem?“ U jednom momentu je Simeunović oteo oružje Birtašu i dok je oštećeni bio u polusavijenom položaju, pucao mu u teme. Sud je utvrdio da je Simeunović bio u stanju afekta i jake razdraženosti, kao i da je „trpeo strah visokog intenziteta sa suženjem svesti”.

Simeunović je u međuvremenu i karijerno napredovao. Postao je upravnik Zelene pijace, a krajem oktobra 2014. je ponovo hapšen jer je pretio stranačkom kolegi, i to zameniku gradonačelnika Pančeva Dejanu Živanoviću, da će mu „namestiti saobraćajnu nesreću”. Živanović je ubrzo izjavio da odustao od krivične prijave, tvrdeći da je bio manipulisan, a mesec dana kasnije uhapšen je zbog sumnje da je primio mito.

Kod Slavice na veštačenju

Simeunovića je 2014. Viši sud u Pančevu oslobodio krivice za ubistvo. Presuda je usledila posle superveštačenja Sudsko- -pshijatrijskog odbora u Kragujevcu, kojem je predsedavala bivša ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović.
Izvor: ALO

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

foto: Profimedia

РУСКИЊА КОЈА ЈЕ ЖИВЕЛА У БЕОГРАДУ ОДУШЕВЉЕНО И ОТВОРЕНО О СРБИМА

Кад први пут дођеш у Београд, падају у очи високи лепотани широких рамена и орловског …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *