Вучић: “Мало вам је 5000 једнократне помоћи, а кукате на поскупљења од 20, 30 динара“

Премијер Србије Александар Вучић каже да га “примитивизам” Милутина Мркоњића поводом јенократне помоћи од 5000 није шокирао, али да га је „шокирало незнање колико је труда и рада требало да се тај износ пензионерима исплати“.

Ја да коментаришем на тако примитиван начин нити могу, нити смем, иако би ми било најлакше и наишло би на највише симпатија, оно што сам у први мах помислио да изговорим на ту примедбу, али нећу. Мислим да су људи у Србији довољно озбиљни да разумеју све то – рекао је Вучић.

Он је упитао све који су незадовољни једнократном помоћи од 5.000 динара за пензионере, због чега кукају ако се нешто повећа 20, 30 динара, када им је мало 5.000 динара.

– Моје питање на све то је: „А Што онда кукате када вам се нешто повећа за 20, 30 динара, ако вам је мало 5000. А што онда кукате када је за РТС требало да се плати 200 динара. Што онда не кажете да је то ништа.

Рекао сам путарима да нису требали ни да саопште да ће путарина поскупети за 10 одсто, не би нико ни приметио да им није саопштено

Када је путарина до Новог Сада са 190 повећана на 209 динара од тога је направљен десетодневни догађај. Овде је 19 динара ужасно, а 5.000 није ништа – закључио је премијер.

Пензионер Миле Делић вратио је 5000 динара Вучићу, јер је оценио да је то увреда с обзиром да је смањивањем пензије до сада изгубио 300.000 динара.
(НСПМ)

Фејсбук коментари
Подели објаву наShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Погледајте такође

ШЕШЕЉ НАУЧИО СИНОВЕ, НАЈБОЉИ БИЗНИС СУ ПАТРИОТИЗАМ И ПОЛИТИКА

Шешељ “јуниор”  ПОСТАО посланик. Александар Шешељ је студент, а рођен је 1993. године. Он је …

Један коментар

  1. Mozda bi premijer trebao da se kandiduje na izborima kod nekog drugog naroda sa vec ugradjenim protestantskim radnim (ratnim) moralom, kad mu se sopstveni narod gadi, kad ga potcenjuje, blati i vredja gde god stigne.
    Kao kralj Ibi, promenite mi narod!
    Nego cini mi se da ce morati uz predsednicke da raspise i parlamentarne izbore, eto prilike da ga podrzimo kako dolikuje i posaljemo na politicko djubriste gde mu je i mesto.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *