Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / УВРЕЂЕНИ ПЕНЗИОНЕРИ они са по десетак хиљада примања а још више они са по сто хиљада….

УВРЕЂЕНИ ПЕНЗИОНЕРИ они са по десетак хиљада примања а још више они са по сто хиљада….

Војни пилот у пензији Миле Делић, објавио је на свом Фејсбук профилу фотографију поштанске упутнице којом је на адресу Премијера Владе Републике Србије г. Александра Вучића, уплатио износ од 5000 динара колико је износила једнократна новчана помоћ коју су јуче добили сви пензионери у Србији.

Као разлог за то, Делић је на самој упутници као поруку Премијеру написао:

„Милостињу не желим! Отели сте ми 307465 динара“

Као корисник војне пензије које су противуставним одлукама Владе Србије умањене, Делић се више пута званичним представкама обраћао Премијеру и Влади Србије.
943981_1571810923139464_3728427751744542342_n
У једној од њих, упућеној у фебруару ове године, Делић обавештава Вучића да му је пензија на месечном нивоу умањена за износ од око 13500 динара и поставља питање зашто је он и један део пензионера без пристанка опорезован и ко од тога има вајде? Тада је истакао да се Вучић „сетио“ да пензионере нема ко да брани, те им је умањио пензије и тиме себе „приказао као реформатора“ пред ММФ-ом!

Иначе, поред намета који је Влада Србије разрезала крајем 2014. године за све кориснике пензија (и плата у јавном сектору) чија су примања по том основу већа од 25000 динара, корисници војних пензија већ дуги низ година унатраг воде битку са државном администрацијом због такође противзаконитих поступака, када се у више наврата дешавало да војне пензије, према тада важећим Законима, нису усклађиване са примањима активних припадника војске, односно повећањима пензија које је спроводио РФ ПИО. Спекулише се у јавности да су тако настала дуговања достигла цифру од око 20 милијарди динара. Истина, држава је започела исплату дуга према оним корисницима војних пензија који су пристали на вансудско поравнање и исплату нижег износа, док је један део војних пензионера наставио вођење судских поступака, како пред нашим судовима, тако и пред судом у Стразбуру.

ПАТРИОТ

Извор за фото: Фејсбук

Информације о pravdaipravo

Погледајте такође

„А ЗА ПРИЗРЕН КАД МЕ ПИТАШ – РАСТУЖИ СЕ СРЦЕ МОЈЕ..“

„Немој никад да ме пустиш да заборавим; Косово моје, Бистрицу, Шару, зар да изгубим? „ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *