Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / СДП: Зукорлић имао прећутну подршку из врха власти

СДП: Зукорлић имао прећутну подршку из врха власти

Београд – Санџачка демократска партија (СДП) оценила је да је народни посланик Муамер Зукорлић у својим незаконитим радњама од почетка имао прећутну подршку из самог врха власти Србије.

Премијер је, на тему нелегалне имовине бившег муфтије Муамера Зукорлића у Новом Пазару, рекао да неће сукоб православаца и муслимана.

„То не значи да сваки муслиман може да ради нешто је противзаконито, али дајте нам начин да видимо како ћемо да применимо закон и да покушамо да пронађемо тај начин, а не да улазимо у рат и у сукобе“, казао је Вучић.

Он рекао да „неће да пошаље 1.000 жанрдарма да бисмо се тукли са муслиманима“ и да „не жели крвопролиће у Србији“.

„Мислите ли да ће муфтија да пусти да му то тек тако неко сруши (објекат) без присутних 5.000 људи? Па неће и већ вам је то рекао и сада ја питам да ме посаветујете како да то срушимо“, рекао је премијер.

СДП је тим поводом саопштила да су „дефинитивно пале маске и добро је да се коначно зна да је СНС изабрао Муамера Зукорлића за свог партнера“.

„Овакву одлуку сматрамо веома штетном за наше будуће односе, али смо уверени да народ у Санџаку добро види ко се бори за њих, а ко искључиво за свој џеп. Уосталом и резултати свих избора су показали народ подржава европски пут СДП-а и поред прљаве кампање коју је Зукорлић водио и води против нас“, навели су.

Премијер добро зна да је управо Зукорлић тај који већ дуже време ради на урушавању међунационалних односа у Санџаку, кажу из СДП-а.

„Ако су за премијера мерило и аргументација број људи, а не закони ове државе – онда га позивамо да додје у Нови Пазар на скуп који ћемо организовати у децембру, па нека види ко колику подршку има.

Што се тиче жандармерије, добро је да смо данас добили потврду да неће доћи у Нови Пазар, јер Новом Пазару она никада и није била потребна. Њихову интервенцију прижељкивао је само Зукорлић, који је својим деструктивним деловањем жели да из нашег града константно одлазе слике нереда и сукоба јер се у том блату он најбоље сналази“, стоји су саопштењу.

ИЗ СДП-а наводе да у Пазару никада није било инцидената на верској основи. У Санџаку није било сукоба православаца и муслимана ни у најгорим годинама када је беснео рат у Босни, а камоли сад када живимо у нормалној и демократској држави, навели су и позвали грађане Новог Пазара да ни на који начин и ниједним својим актом не дају повода за ескалацију стања у том граду.

Н1

Информације о pravdaipravo

Погледајте такође

„А ЗА ПРИЗРЕН КАД МЕ ПИТАШ – РАСТУЖИ СЕ СРЦЕ МОЈЕ..“

„Немој никад да ме пустиш да заборавим; Косово моје, Бистрицу, Шару, зар да изгубим? „ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *