VUČIĆEV PRIJATELJ ĐULIJANI O SRBIJI Rekao sam im: Trebalo je da vas bombarduju!

U aprilu 2012. godine boravio sam u Beogradu kako bi dao savete za bolji razvoj grada, kao i savete Aleksandru Vučiću, koji je tada bio kandidat za gradonačelnika, rekao je bivši gradonačelnik Njujorka Rudolf Đulijani.

On važi za jednog od glavnih kandidata za državnog sekretara u kabinetu Donalda Trampa ali, kako navodi CNN, otežavajuća okolnost za Đulijanijev izbor može da bude to što je „konsultovao srpske političare nekada povezane sa Slobodanom Miloševićem, koji je bio optužen za ratne zločine“.

U intervjuima koje je davao u to vreme, Đulijani je rekao da je plaćen od jedne kompanije iz Londona kako bi učestvovao u sastavljanju plana za ekonomski razvoj Beograda.

U medijskim Izveštajima iz 2012. godine, stoji da je Vučić, tada kandidat za gradonačelnika glavnog grada, pozvao Đulijanija u Beograd, kako bi dobio savete od njega.

U intervjuu za CNN u petak, Đulijani navodi da ga je londonska kompanija pozvala, i da je njegov tim razmotrio ponudu i utvrdio da može da pruži korisne savete za razvoj Beograda. Đulijani je, takođe, branio sadržaj svojih konsultacija.

– Nisam bio tamo kako bi im dao adresu agencije za odnose s javnošću. Otišao sam tamo i održao veoma značajan govor o  jednoj oblasti, što je savršeno u skladu sa zakonom. Ne znam šta sam uradio pogrešno. Ili kako to može biti ocenjeno kao pogrešno – kaže Đulijani.

U ovom intervjuu Đulijani ističe da se ponašao veoma časno i kako navodi, hrabro jer je tada poručio: „Mislim da je trebalo da vas bombarduju“, misleći na NATO bombardovanje Jugoslavije 1999. godine.

– Koliko ljudi ode u neki grad i kaže: Ja mislim da je bilo u redu što su vas bombardovali. Znate li koliko često sam ja to radio? – naglasio je on.

(Izvor: Tanjug)

Фејсбук коментари
Подели објаву наShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Погледајте такође

ШЕШЕЉ НАУЧИО СИНОВЕ, НАЈБОЉИ БИЗНИС СУ ПАТРИОТИЗАМ И ПОЛИТИКА

Шешељ “јуниор”  ПОСТАО посланик. Александар Шешељ је студент, а рођен је 1993. године. Он је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *