Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / ПРОБИЈЕНА МХЕ ЦЕВ У РАКИТСКОЈ РЕЦИ!

ПРОБИЈЕНА МХЕ ЦЕВ У РАКИТСКОЈ РЕЦИ!

 Неколико стотина активиста Покрета ‘’Одбранимо реке Старе планине’’(ОРСП) али и других еколошких организација из Србије данас су у селу Ракита у општини Бабушница организовали ископавање и уклањање цевовода МХЕ Звонце из Ракитске реке у овом селу.

На овај потез су се одлучили јер,како су рекли медијиа, правонажно решење Министарства заштите животне средине од 4. јануара 2019. године за уклањање цевовода МХЕ Звонце из корита реке до сада није спроведено.

Александар Панић,активиста Покрета ОРСП је изјавио да је Савет Месне заједнице села Ракита о данашњој акцији обавестио општину Бабушница, сва надлежна министаства и полицију.


“На на овај потез смо се одлучили јер је инвеститор током радова у Ракити показао како не треба да радити. Акција вадење цеви из корита реке је симбол нашег неслагања и подршке решење које је издао републички инсопектор за заштиту животне средине са седиштем у Пиротском управном округу да сви радови у кориту Ракитске реке нису рађени у складу са законом о заштити животне средине”, рекао је Панић.


У изјави за ТВ Пирот инвеститор и оснивач МХЕ Звонце Горан Белић истиче да је потпуно несхватљиво шта се догодило данас у Ракити и да су сви надлежни органи о томе обавештени.

“Радио сам све по закону, а употребну дозволу сам добио ,јер је градња ове МХЕ рађена како треба. После ове акције у Ракити нећу ништа предузети” ,рекао је Белић и додао да га највише погађа то што нико од надлежних није реаговао.

 Преузето Данас.рс

 фото Данас.рс

 

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

НИКАНОР ЈЕДИНИ ДОСТОЈАН ПАСТИР

Владика Никанор се црвеним словима уписао у историју Србије. Његово Преосвештенство Епископ банатски Г.Никанор је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *