Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / „СВАКИ МОЋНИК МИСЛИ ДА ОД ЊЕГА СВЕТ ПОЧИЊЕ,А ПРЕ ИЛИ КАСНИЈЕ САМ ОШТРИ НОЖ ДА БУДЕ ЗАКЛАН“

„СВАКИ МОЋНИК МИСЛИ ДА ОД ЊЕГА СВЕТ ПОЧИЊЕ,А ПРЕ ИЛИ КАСНИЈЕ САМ ОШТРИ НОЖ ДА БУДЕ ЗАКЛАН“

 Наша истакнута глумица Наташа Нинковић у једном свом интервјуу пред премијеру своје представе Ричард трећи,поделила је са нама своја размишљања и указала да свако зло има свој крај,ма колико нам се у овом тренутку чинило да му краја нема.

„Све то зло власти, ма колико снажно деловало, ма како дуготрајно изгледало, има свој рок трајања. Има свој крај“, рекла је глумица Наташа Нинковић у разговору поводом представе „Ричард Трећи“ у Народном позоришту у Београду.

„Не кажем, бива неретко и да су жртве огромне, али има им краја“, додала је. И од зла и од власти, међутим, већи је проблем слепило људи.

„Механизми власти су суштински исти. Владари се мењају, становништво које је жртва се мења, али тај систем манипулације је увек исти. И уз њега пропаганда, без обзира на промене у средствима и начинима пропаганде. Толико ствари се у овом комаду подудара са данашњим временом. У историји се понављају периоди предаха – рекла бих кратки – када се зло мало повуче. Ал’ кад изнова крене! Спрега власти и криминала, механизми који се заснивају на страху, хране се и манипулишу њиме… А у свему томе невероватно слепило људи. Зло на сваком ћошку. Од људи прави сведоке или саучеснике, овладава њима, меље их и мења, зло се поставља као услов егзистенције. И не вреди. Људи пристају“, додала је Нинковићева.

Она у Шекспировом комаду тумачи улогу Маргарете, жене која нема шта да изгуби, како је објаснила Нинковићева, а која је самим тим јако опасна.

„Бивша владарка. А једном владар – увек владар, барем у сопственој свести. Властољубива жена. Изгубила је и мужа и синове, али јој је заправо најважније то што је изгубила круну. Она нема ниједан разлог да живи, осим да види једног човека мртвог. Значи њу освета држи у животу“, објаснила је глумица и додала да се Маргарета на неки начин надовезује на чињеницу да зло има крај.

„Сваки моћник мисли да од њега свет почиње, а пре или касније сам оштри нож да буде заклан док у међувремену немилице меље све пред собом“, истакла је глумица.

 

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

НИКАНОР ЈЕДИНИ ДОСТОЈАН ПАСТИР

Владика Никанор се црвеним словима уписао у историју Србије. Његово Преосвештенство Епископ банатски Г.Никанор је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *