Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / ВУЧИЋ:“ДЕЦУ ИЛИ У ФАБРИКУ ИЛИ У ЊИВУ“

ВУЧИЋ:“ДЕЦУ ИЛИ У ФАБРИКУ ИЛИ У ЊИВУ“

„Деца ће морати да науче да раде или у фабрикама или у њиви“ изјавио је председник Србије Александар Вучић данас гостујући на Радио телевизији Панчево. Тако нам је „златно доба“ СНС дошло и пре него што је власт кроз „Будућност Србије“ најављивала, а све под изборним слоганом „За нашу децу“!

Након предизборног спота са девојчицом који је забранио РЕМ и чињенице да се болесна деца лече апелима са билборда, Вучић је још једном „показао“ да зна каква је будућност наше деце. Ако он остане на власти…

Гостујући у емисији „Лице нације“ председник Србије је истакао да постоје две ствари које ће људи морати да упражњавају уколико желе напредак.

– Прва ствар је та да ће деца у школама морати два сата дневно да раде, да буду припремљени за посао, да раније одлазе од родитеља и да буду спремни да раде или у фабрикама, или у њиви, или било где, али мораће да науче да раде. Друга ствар је много важнија, то је да када завршите факултет са 23, 24 или 25 година или средњу школу са 18,19 година, да после тога не можете све време само радите, а да не напредујете на интелектуалном нивоу, већ да морате да издвојите два сата дневно да учите – истакао је Вучић.

Кампања која се симболично зове „За нашу децу“ јесте све, али изгледа да само за нашу децу није. Будућност Србије ће тако морати да физикалише и да се прилагођава систему док нам не буде боље, а то ће, према Вучићу, бити 2025. до када нас очекују просечне плате од 900 евра.

– Није крај живота када сте завршили школу, да машете својом дипломом. Ја сам завршио Правни факултет и да узмем да машем својом дипломом. Није довољно. Морате да се усавршавате, морате да учите додатно, морате да напредујете, јер то је оно што захтева савремени свет. Мењају се технологије, мењају се услови живота, сазнају се многе нове ствари и то је оно што ми можемо и морамо да урадимо – закључио је Вучић.


Тако нам је „златно доба“ СНС дошло и пре него што је власт кроз „Будућност Србије“ најављивала, а све под изборним слоганом „За нашу децу“! 

Преузето Корени

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

НИКАНОР ЈЕДИНИ ДОСТОЈАН ПАСТИР

Владика Никанор се црвеним словима уписао у историју Србије. Његово Преосвештенство Епископ банатски Г.Никанор је …

Један коментар

  1. Prvo: Sve je u pravu za rad i ucenje. On mora da zna da to treba da se plati. I da su politicari oko njega najveci lezolebari. Sa reformom da krene odozgo. Na pr. Ali sto se mene licno tice zanimanje politicara pod hitno ukinuti. Vlast mora da bude sastavljena od odgovornih sluzbenika. I direktna demokratija. Glasanje za referendume i donosenje zakona smart telefonima preko aplikacije. Zazivece kao i Dinkicevi fiskalni racuni. 100%.
    Drugo: Sto se tice mahanja diplomom. Vucicu ne smeta sto ovi oko njega koji su kupili diplome masu diplomama, a smeta mu sto oni koji su normalno zavrsili fakultet moraju da masu jer ne mogu da nadju posao. Sto se mene licno tice prestao sam da masem vec 20 god. Zavrsio sam drzavni masinski fakultet 80. god, i radio sam 20 god u proizvodnji, a sada sam 20 god na Birou rada bez i jednog ponudjenog posla na birou. Konkurisao sam 100 puta, a nikada nisam dobio od nikog ni odgovor ko je primljen ni zasto ja nisam primljen. Jednom sam se interesovao. Vec je poceo neko da radi a zalbeni rok nije istekao. Receno mi je u lokalnoj samoupravi da je sve po zakonu. I sta ima ko da mi prica. Vidim samo da uspevaju preko stranke da se zaposle. Diploma nije prioritet. Treba im partijska knjizica. Privatnici zaposljavaju uglavnom najvise do srednje skole.
    Znam samo sta je bilo prica 2012. Nema partijskog zaposljavanja, kolektivni ugovori, nema zaduzivanja kod MMFa, borba protiv korupcije i kriminala…
    Diplomu sam stavio negde i ne mogu da se setim gde. Tako da ne mogu da masem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *