Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / АНКЕТЕ / ПЕТРОВИЋИ УСПЕЛИ ДА ПОБЕДЕ ИЗВРШИТЕЉЕ ПОСЛЕ ДВЕ ГОДИНЕ БОРБЕ ПОНИШТЕНЕ ПРЕСУДА О ИСЕЉЕЊУ ИЗ ЊЕГОШЕВЕ

ПЕТРОВИЋИ УСПЕЛИ ДА ПОБЕДЕ ИЗВРШИТЕЉЕ ПОСЛЕ ДВЕ ГОДИНЕ БОРБЕ ПОНИШТЕНЕ ПРЕСУДА О ИСЕЉЕЊУ ИЗ ЊЕГОШЕВЕ

НАШ САЈТ ВЕЋ ЈЕ ПИСАО О ПЕНЗИОНЕРКИ ДОБРИЛИ ПЕТРОВИЋ, ЊЕНОЈ КЋЕРКИ СНЕЖАНИ И УНУЦИМА МАШИ И МАРКУ ОД 7 И 3 ГОДИНЕ КОЈИ СУ НА ДИВЉАЧКИ И ПРОТИВЗАКОНИТ НАЧИН ИЗБАЧЕНИ ИЗ СТАНА У ЊЕГОШЕВОЈ УЛИЦИ ПРЕ ДВЕ ГОДИНЕ.УПРКОС ПОДРШЦИ НАРОДА У ПОЧЕТКУ,НА КРАЈУ СУ ОСТАЛИ САМИ.САМО ЈАКА ЖЕЉА И УПОРНОСТ ДОБРИЛЕ ПЕТРОВИЋ И ВЕЛИКА ПОЖРТВОВАНОСТ ДОНЕЛИ СУ РЕЗУЛТАТ – УСТАВНИ СУД ЈЕ ПОНИШТИО ПРЕСУДУ О ИСЉЕЊУ ОВЕ ПОРОДИЦЕ.

 

Уставни суд је 26. децембра 2019. године, на седници Великог већа, усвојио уставну жалбу Д. П. и утврдио да јој је оспореном пресудом Апелационог суда повређено право на дом гарантовано Европском конвенцијом за заштиту људских права – наводи се у одговору на питање „Новости“ о овом предмету, који нам је стигао из УСС. – Уставни суд је поништио спорну пресуду Апелационог суда, којом је на штету подноситељке уставне жалбе правноснажно окончан поступак који је водила, између осталог ради утврђења да је после смрти супруга стекла својство закупца на неодређено време.

УСС је наложио поновно одлучивање о жалбама парничних странака против првостепене пресуде и проширио дејство своје одлуке и према кћерки С. П, која није поднела уставну жалбу, али је била странка у истом парничном поступку.

Уколико у поновљеном поступку Апелација усвоји сугестију Уставног суда и пресуди у Добрилину корист, породица Петровић требало би да се врати у стан у коме је живела последњих пола века. Ако, пак, одлучи супротно сугестији Уставног суда, предмет ће се опет наћи пред највишом судском инстанцом.

Иако заштићени станар, Добрила је са кћерком и унуцима принудно исељена, уз асистенцију полиције, и уз 14-часовне протесте грађана, у октобру 2017. Стан је у судском поступку добио наследник старог власника, по професији адвокат.

Осим што су остали без крова над главом, у међувремену су дошли и до руба егзистенције, јер извршитељи пуне две године, сваког месеца Добрили скидају две трећине пензије (27.400 динара) на име судских и трошкова извршења. Првих годину дана кирију им је плаћао Општински одбор СНС Врачара, али од прошлог октобра сналазе се сами. Рента за више него скромни стан, који изнајмљују на Карабурми, износи 180 евра, а Добрила каже да су практично бескућници.

Остаје нам да видимо шта ће се даље десити са овом намученом породицом и колико ће још голготе морати да прођу да остваре своја права и да им буде враћено оно што им је отето – од материјалних вредности,пошто се  изгубљен мир,интегритет и достојанство не могу никада надокнадити и наплатити.

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

Кина погубила директора државне фирме због мита

Кина погубила директора државне фирме због мита

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *