Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / ОВАКО СЕ ЧУВА ИДЕНТИТЕТ,ИНТЕГРИТЕТ, ВЕРА И ЧАСТ

ОВАКО СЕ ЧУВА ИДЕНТИТЕТ,ИНТЕГРИТЕТ, ВЕРА И ЧАСТ

Учитељица из Бара задала ђацима да цртају ТРОБОЈКУ, одмах се нашла у невољи.

 

Директорка ОШ „Југославија“ у Бару Биљана Вукмановић казала је порталу РТЦГ да је покренула дисциплински поступак против учитељице те школе Раде Вишњић, која је ученицима на часу задала да цртају тробојку.

Фотографија ученика који у рукама држе исцртане тробојке, објављена је на друштвеној мрежи Фејсбук.

– У вези с наведеним случајем одмах су по сазнању предузете мере из надлежности директора и покренут је дисциплински поступак. Наша школа није место у коме ће се демонстрирати отворено или прикривено политичко деловање, већ пријатно и безбедно место за све ђаке – казала је Вукмановићева за портал Јавног сервиса.

Она је истакла да су сви запослени у настави у обавези да „професионално раде свој посао у интересу ученика, а у складу са законским одредбама, подзаконским актима и предметним планом и програмом, што је њихов задатак и приоритет, као и заштита деце од сваког облика недозвољених и непримерених појединачних утицаја“.

– Настављамо свој тимски рад у духу заједништва и подршке ученицима у свим сегментима деловања школе. Нећемо дозволити да изоловани случај баци сенку на досадашње, али и будуће прегалаштво колектива ОШ ’Југославија‘, како би се ученицима обезбедили услови за квалитетан и угодан боравак у школи – казала је директорка ОШ „Југославија“.

Преузето Новости

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

Инсајдер о локалном шерифу из Лучана – „Људи и нељуди“ (ВИДЕО)

Господари живота – могло би да пише у опису посла бројних функционера широм Србије. Они …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *