Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / АФОРИЗМИ / АФЕРА ДО АФЕРЕ – НИ ЈЕДНА СЕ НЕ ПРОЦЕСУИРА

АФЕРА ДО АФЕРЕ – НИ ЈЕДНА СЕ НЕ ПРОЦЕСУИРА

На саслушању у полицији још синоћ директор ЈП Инфраструктуре Железница Србије Мирољуб Јевтић је признао кривично дело примање мита и открио још шокантнију ствар.

Јевтић је на саслушању открио:
Паре сам давао Зорани Михајловић и њеном мужу на руке
– Мањи део пара сам задржавао за себе, а већи део давао министарки Зорани Михајловић и њеном мужу бизнисмену Владимиру Атанацковићу на руке.

Полиција је, наиме, ухапсила М. Ј. (59) в.д. директора Јавног предузећа „Инфраструктуре железнице Србије“, Д.Б. (50) члана Надзорног одбора привредног друштва „Ратко Митровић“ из Новог Сада, као и двојицу адвоката из Новог Сада З.С. (37) и В.К (47).
Директор „Инфраструктуре железнице Србије“ је, како је признао, у службеним просторијама предузећа „Инфраструктуре железнице Србије“ примио мито у износу од 10.000 евра од посредника Д. Б. као награду за коруптивне радње у поступку експропријације земљишта које се налази на траси планиране изградње брзе пруге.

 

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да нема никакве везе са оптужбама због којих је ухапшен директор “Инфраструктуре железнице Србије”, да очекује од надлежних да раде у складу са законом и да је она доступна у сваком тренутку.

“Ни на који начин нисам учествовала и немам никакве везе са оптужбама због којих је ухапшен в. д. генералног директора ‘Инфраструктуре железнице Србије’ Мирољуб Јевтић”, навела је Михајловић у писаној изјави поводом навода да је ухапшени директор примао мито и давао део њој.

“Разочарана сам понашањем директора Јевтића и свиме што му се ставља на терет. Поздрављам рад државних органа у расветљавању свих чињеница везаних за овај случај. По томе се види да Србија данас није више иста земља као што је била”, навела је Михајловићева.
Она од надлежних правосудних органа очекује да ураде све што је у складу са законом и истакла да је она доступна у сваком тренутку.

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

Са 8 година бранио Отаџбину – Момчило Гаврић

Рођен је 1. маја 1906. године у Трбушници код Лознице као осмо дете Алимпија и …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *