Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Uncategorized / ИЗБОРИ У МЕДВЕЂИ ФАРСА И ЈОШ ЈЕДНА ПРЕВАРА ВЛАДАЈУЋИХ САМОЖИВАЦА …

ИЗБОРИ У МЕДВЕЂИ ФАРСА И ЈОШ ЈЕДНА ПРЕВАРА ВЛАДАЈУЋИХ САМОЖИВАЦА …

Синоћ су напокон завршени општински избори у малој општини на југу Србије Медвеђи.Власт СНС, СПС и Јединствене Србије освојила је око 63% гласова, остале листе 5-7%.

Ништа неочекивано, но пођимо редом. Општина Медвеђа има између 3-4000 становника, општина је екстремно неразвијена, има један од најбогатијих рудника злата у Европи, највећи драгуљ међу бањама, Сијаринску бању, велика налазишта руде бакра, злата, ретких метала.Ово су званични подаци страних компанија која годинама у општини врше истраживања. Становништво ове општине из године у годину нестаје, села су скоро потпуно пуста, до већине је до ових избора било тешко доћи.Путеви се раде само за време избора и то ништа озбиљно, рупе се попуне до првих киша. У Бирачком списку има око 6600 бирача, до недавно је имало 10700 где је било по релевантним информацијама преко 7000 Албанаца са Косова и Метохије, Албаније који су имали фиктивно пребивалиште и право гласа.Тај број се смањио брисањем дела оваквих бирача али данас све указује да реалан број житеља ове општине и људи са правом гласа су у великој несразмери? У Бирачком списку има велики број мртвих људи, људи који годинама не живе у овој општини деценијама а има много који су купили пребивалиште али уз то добили и право гласа. По објављеним подацима број корисника хране Црвеног крста је око 3000, што је једна од опасних манипулација и показатељ стања сиромаштва овог народа.За време ових избора вероватно је дата помоћ великом броју становника али само због локалних избора. За четири године колико је у општини власт СНС није отворено ниједно радно место нити је то у плану јер не постоји ниједан пројекат за изградњу производног погона. Новац се овде годинама улаже у некакве адаптације зграда, заобилазнице, улична светла, потпорне зидове, некакве видиковце. Милиони евра су олако потрошени, извођач се свуда унапред знао, само уз једну понуду, незамисливо за правно уређену државу. Из општине су нестали сви републички органи због броја становника, Пореска управа, Центар за ванредне ситуације, Геодетски завод.

Избори су расписани пре 45 дана. Група од четрдесетак страначких активиста из целе Србије одмах је дошла у Медвеђи и започела свој план, помоћ се пружа и од стотинак радника јавног сектора са свим директорима јавних установа и предузећа.Други посао се не ради осим изборне активности, све је на располагању, храна, пиће, гориво, смештај а повремено следи и забава. Пошто пото, власт мора да се задржи без обзира што је све упропашћено, што председник општине не ужива подршку ни 10% гласача, кога не интересује ова мала општина, који је у претходном мандату од 5 радних дана 4 је био у непознатом правцу.Човек за кога се везују велике анегдоте и афере, свака инвестиција је озбиљно кривично дело али ништа страшно, како и сам јавно каже има кредита у Београду и може да ради шта хоће.Једна од ретких истина председника општине. Поред активиста долазе многи министри који до сада вероватно ову општину и на карти тешко би пронашли.Ништа посебно за ову средину не доносе осим подршке кандидату СНС на овим изборима Александу Вучићу који је и носилац листе СНСа, прави кандидат се нигде не појављује у јавност. За сваки случај председник је уништио опозицију, избацио је на улици Српски покрет „Двери“ из просторија на улици без икаквог законског основа, једног њиховог члана истерао с посла као знак одмазде. Друга опозиција није ни постојала. Игранка је могла да почне по старом рецепту. Почиње се са затрпавањем рупа уништенихџа сеоских путева, деле се новогодишњи пакетићи деци и чије делење бележи камера једне националне телевизије, деле се ланч пакетићи преко Црвеног крста, примају се годинама незапослена лица на јавним радовима који сређују запуштене улице ван центра Медвеђе, двориште председника општине, сеоска гробља села чији грађани неће да гласају старог председника Арсића. За сваки случај на политичкој сцени појављује се поред сталних сателита СНС а и Српска десница Мише Вацића који на конференцији за новинаре 5 септембра испред зграде општине Медвеђа врло агресивно напада Бошка Обрадовића, вероватно не случајно.

Све главне активности води Зоран Милојевић Зеља, Лука Петровић са својим људима. 3 септембра општину је посетио и лично председник Србије са око 100 аутобуса подршке из целе Србије, велики број аутомобила из Новог сада, Београда, Ниша, Врања, Пожаревца… Председник нам обећава Медвеђу у Србији али осим градње неког водовода ништа више. Општина Медвеђа је од стране екстремних Албанаца територија нове државе Косова и део је пројекта Велике Албаније! Капитал Албанаца из прљавих избора увелико је присутан на подручју југа Србије у којима учествују многи функционери из власти Србије а где предњачи државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић Боске који је и по партијској линији задужен за Јабланички и Пчињски округ.Недавно се појавио и некакав споразум о разграничењу где је и део територија ове општине припојен новој држави Косово, 6-8 села.

На дан избора 8 септембра по старом рецепту из целе Србије долазе као подршка ципови, неки од њих немају таблице, страначки функционери из целе Србије, Медвеђа мора пасти. Активисти имају списак свих гласача, бројеве телефона сваког, математика је направљена. Оно што је крајње проблематично на дан избора долазе велики број људи и једва да десетак посто грађана у самој варошици се препознаје. Свако се пита, ко су ови људи, због чега су овде, ко бира одборнике и председника општине Медвеђе и који је интерес ових људи? На крају је сва активност и математика дала резултате, уз ватромет неуобичајено после 22 сата прослављена је победа. СНС је освојио од 25 мандата 18, остали 1-2 одборника. На изборе је изашло око 4200 гласача од 3-4000 становника? Ако се дода велики број људи који су бојкотовали изборе и малолетне деце општина опет има преко 7500 становника што говори и званично Бирачки списак.

Како је овако нешто могуће у једној правној уређеној земљи? Оваква папазјанија од бирачког списка, избора је немогућа и незамислива у било којој земљи, но већина народа добровољно је пристала да учествује у циркусу који је бизнис власти а народу борба за опстанак. У сваком случају нова Скупштина кадровски је крајње проблематична и биће увод у нове проблеме и нестабилности на овим просторима јер почиње борба за власт а велика већина функционерских места је укинута. Због великог смањења становника уместо 35 сада има 25 одборника, председник уместо три имаће једног помоћника, укинут је цео кабинет председника општине који је до сада упошљавао десетак партијских људи. У новој Скупштини биће 18 одборника СНС, СПС и Јединствене Србије, 2 одборника Радикала, 2 одборника албанске партије које предводи контраверзни бизнисмен Мухарем Салиху који располаже великом количином новца албанске дијаспоре, 1 одборник ПУПСа, 1 одборник Србске деснице Мише Вацића и 1 одборник албанске партије за демократско деловање. Све у свему у овој уништеној општини долазе још тежи дани, но сами смо томе допринели.

Врадни и верни активисти су целу ноћ радили на облагању потпорног зида у Медвеђи.Овим.чином су показали своју неизмерну љував према председнику у нади да ће им дозволити да се огребу о комадић опљачкане Србија. ЛОЈАЛНИ ПО ЦЕНУ ГУБЉЕЊА ОТАЏБИНЕ

Gepostet von Дејан Вукићевић am Mittwoch, 28. August 2019

Информације о pravdaipravo

Погледајте такође

Учешћем на олимписким играма у Токију Српски спортисти и политичари се у историју црвеним словима уписали као ИЗДАЈНИЦИ

  Спорт као сурогат за национално достојанство Спорт је за Српске политичаре и спортисте очигледно …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *