Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Вести / Албанци на задатку не питају за цену некретнина у Бујановцу
Фото: Дејан Симић, Спутњик
Фото: Дејан Симић, Спутњик

Албанци на задатку не питају за цену некретнина у Бујановцу

У Бујановцу расте цена квадрата, ничу многобројне зграде, станови се масовно продају, а Срби мештани сматрају да је посреди насељавање припадника албанске националне мањине.

Општина Бујановац последњих месеци подсећа на велико градилиште. Гради се неколико нових зграда, а у новим становима углавном нико не живи. Квадрати се продају по нереално високим ценама, а станове купују искључиво Албанци.

Срби су збуњени целом ситуацијом, неки се чак и прибојавају да се иза тога крије некаква намера о изненадном насељавању већег броја Албанаца, док стручњаци из области некретнина тврде да је реч о тренду који је завладао и који је само привременог карактера, пишу Новости.

„Стварно нам није јасно због чега се граде те зграде и ко купује станове. Зграде ничу као печурке после кише, а станови су углавном празни. Спекулише се да се цена квадрата креће и до 700 евра“, прича један Србин из Бујановца.

С друге стране, Дарко Филиповић из агенције за некретнине „Херолдо“ сматра да нема никаквих теорија завере, него да је реч о незаустављивом тренутном тренду куповине станова у новоградњи.

Такав тренд је пре неколико година захватио Прешево, па се сада тамо станови због презасићености тржишта продају много јефтиније него у почетку. Цена од око 550 евра по квадрату у Бујановцу је у односу на величину и положај општине нереално велика, сматра Филиповић.

Иако нико не жели отворено о томе да говори, по општини се спекулише о нелегалној градњи и договору са општинским властима, што председник општине Шаип Камбери оштро демантује.

„Немамо никакве везе са тим радовима, нисмо инвеститори. Не учествујемо у томе, осим у смислу издавања дозвола и све то у складу са урбанистичким планом. Колико ја знам, углавном су купци из дијаспоре“, каже Камбери.

Вести: Зашто је вртоглаво скочила цена станова у Бујановцу

Вести: Зашто је вртоглаво скочила цена станова у Бујановцу

Gepostet von Sputnik Србијa am Donnerstag, 22. August 2019

Спутник

Хронограф

Информације о pravdaipravo

Погледајте такође

Умиру само они којима Вучић дозволи

Umiru samo oni koje Vučić dozvoliPreminuli od korone donosi 20 hiljada evraNestatusni konsiljere Aleksandra Vučića, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *