Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Uncategorized / НЕЋЕМО ПАПУ У СРБИЈИ

НЕЋЕМО ПАПУ У СРБИЈИ

Неформално гласило Српске напредне странке „Информер“ објавио је данас текст под насловом „Ватикан нас притиска! Папа хоће 12. јула у Србију: Фрања поручио да би желео нашу земљу да посети на Петровдан!“, у коме изричито тврди да је СПЦ добила писмо Папе Франциска у коме он самог себе позива да посети Србију 12. јула ове године, на, за Ватикан симболичан, празник Петровдан.

Иако поједини упитаници из чланка тврде да немају сазнање о том писму, сви Информерови „аналитичари“ су сагласни да „Папа има право да посети Србију као државник“, што је обична бесмислица јер су функције верског поглавара Римокатоличке цркве и шефа државе Ватикан сједињене у једној личности, тако да Папа Франциско нигде не може да дође као државник, а да црквеног поглавара остави код куће. Бар ми још нисмо чули да је пронађена таква технологија. А знамо да као верски поглавар Папа не може да дође у Србију без позива српског Патријарха и Сабора Архијереја.

Имајући у виду да је ову „вест“ објавио само Информер, а пренео сајт Видовдан, морамо да се запитамо да ли је то нови пробни балон, или пак постепено припремање целокупног јавног мнења у Србији за још један, поред признања независности Косова, неминовни ударац који следи током ове, 2018. године.

На крају, не можемо да не приметимо да се у чланку помиње и недавна додела орденȃ Грку Мариносу Ритсудису и Французу Арноу Гујону у београдској Патријаршији, иако она са темом доласка Папе Франциска у званичну посету Србији, наизглед, нема никакве везе. Осим, ако сȃм, дуго очекивани чин изражавања захвалности српског народа овој двојици заслужних странаца и доказаних пријатеља Срба, није неопходно посматрати управо у контексту будућег Папиног доласка, то јест – као својеврсну анестезију за српске православне вернике, како би уз њу лакше „прогутали“ и посету Папе. То би значило да су ови племенити и храбри људи некоме послужили као „монета за поткусуривање“ са верницима, за љубав Ватикану. А у то ипак не желимо да поверујемо.

Хронограф

Информације о Jasna Radojicic

Погледајте такође

У ЦРКВИ У МАЛМЕУ У ОЛТАРУ СЕ УМЕСТО АДАМА И ЕВЕ ПОЈАВИО ПРИКАЗ ДВА ИСТОПОЛНА ПАРА

БАШ ЊИХ БРИГА ШТО УКИДАЈУ ХРИШЋАНСКИ `ПОСТАНАК СВЕТА` И ШТО ИЗ ТОГ РАЈА НЕ ИЗЛАЗЕ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *