Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / ОБРАДОВИЋУ, ГДЕ ЈЕ НЕСТАЛО 1,3 МИЛИОНА ЕВРА?
Слика: Вести.рс

ОБРАДОВИЋУ, ГДЕ ЈЕ НЕСТАЛО 1,3 МИЛИОНА ЕВРА?

Бошко Обрадовић, председник Двери, оформио је групу која је извршила разна кривична дела, фалсификовала документацију, злоупотребљавала финансије те странке, кршила Статут и Програм и извршила узурпацију Двери са циљем стицања имовинске користи – наводи се у дисциплинској пријави коју је поднео народни посланик Срђан Ного.

У пријави, Ного истиче да је Обрадовић одговоран за штету која је нанета Дверима, кроз које је у последње три године, из буџета и донација, прошло преко 1.300.000 евра, а само занемарљив износ је уложен у развој структуре и ништа у сопствене медије.

– Бошко Обрадовић, као законски заступник Двери, а и по свом статутарном и политичком положају, сноси највећу одговорност за правно и финансијско пословање Двери. Поднео сам пријаву и против Слободана Димовића, Југослава Кипријановића и више саучесника, због финансијких малверзација, али највећу одговорност сноси Обрадовић, јер није могуће да се неки посао предузме а да он то не одобри. До сада се тако нешто у Дверима није десило. Више пута сам указивао на ненаменско трошење средстава и противправно стицање имовинске користи од стране Димовића и Кипријановића, захтевајући од Обрадовића њихову смену, али их је он штитио. Обрадовић је упознат са радом те групе, подржавао их је и подстрекивао да чине кривична дела којима је оштећен буџет Србије и саме Двери, а са циљем плаћања одређеног броја функционера по странци, као и стицања противправне имовинске користи. Такође, Обрадовић је подстрекивао групу високих функционера да фалсификују званичну документацију странке. Фалсификоване су бројне одлуке Извршног одбора, за шта ће бити поднете кривичне пријаве против председника ИО Борка Пушкића – образложио је Ного разлоге за покретање дисциплинске пријаве.

Између осталог, Ного је оптужио Обрадовића да је подстрекивао функционере Двери и да фалсификују дисциплински поступак, који је против њега вођен због ношења макете вешала на протестима у Београду. По Обрадовићевом налогу, одлуку о искључењу Срђана Нога потписао је председник дисциплинске комисије Милош Ракоњац, доскорашњи шофер председника Двери.

Обрадовић је злоупотребио утицај у странци и приликом одлучивања о уласку Двери у Савез за Србију.

– За одлуку о приступању коалицији била је потребна натполовична већина укупног броја чланова Главног одбора. Ипак, одлука је донета простом већином, правдајући се да је то савез политичких странака, а не коалиција, иако су се договарали мандати. Обрадовић је фалсификовао одлуку, јер је Главни одбор констатовао сарадњу у опозицији без Бориса Тадића, Зорана Живковића и Саше Јанковића, а сада је потписан коалициони споразум, „Уговор са народом“, у коме је договорена сарадња управо са Тадићем и Живковићем. Разлог за формирање Савеза за Србију било је Косово и Метохија и чињеница да је већина програма Двери садржана у 30 тачака које је Савез усвојио. Међутим, тај програм је замењен некаквим „Уговором са народом“, у коме нема ни Косова и Метохије, нити политике Двери – навео је Ного.

Он је оспорио и Обрадовићеву кадровску политику. Као најпроблематичније примере истакао је Слободана Димовића и Марију Јањушевић.

 

 

Дисциплинска пријава о којој Двери не смеју да се изјасне / Документ: Предраг Поповић

 

– Мишљења сам да, финансијским аферама и кривичним поступком актуелна власт држи у шаци Бошка Обрадовића и уцењује га или ће га уцењивати, како би избегао кривичну одговорност и осуђујућу пресуду. Двери не смеју бити таоци тога. Због тога позивам Дисциплинску комисију да спроведе поступак против Обрадовића због кршења Статута и Програма Двери и предлажем да га казни искључењем из Двери – написао је Срђан Ного у дисциплинској пријави о којој се до данас није изјаснио нико у Српском покрету Двери.

 

Предраг Поповић

Извор: предрагпоповиц.wордпресс.цом

Повезани текстови: ПОЛИТИЧАРИ „НЕЋЕ“ У НАТО А ПОДРЖАВАЈУ ПРОГРАМ „ПАРТНЕРСТВО ЗА МИР“!?

 ХОЋЕ ДА ВОДИ ДРЖАВУ, А НЕ ЗНА НИ ШТА ЈЕ УГОВОР!

Информације о Јасмина Палић

Погледајте такође

Воденице чувари традиције

Друштво воденичара Србије основано је 06. јуна 2010. године са циљем да се обнови што …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *