Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / ПЕТАР БОЖОВИЋ:ДОКЛЕ ЋЕ ОВО,ЗНА ЛИ ИКО!

ПЕТАР БОЖОВИЋ:ДОКЛЕ ЋЕ ОВО,ЗНА ЛИ ИКО!

ЗА РЕЧ СЕ ГИНУЛО.РЕЧ ЈЕ БИЛА ОНАЈ ГРБ ИЗНАД КУЋЕ,НЕВИДЉИВ И НЕУКЛЕСАН И ОД ЊЕ ЈЕ ЗАВИСИЛА ТРАДИЦИЈА,АЛИ И БУДУЋНОСТ.АКО СЕ КАЖЕ ЛОША РЕЧ,ОНДА СЕ ПАМТИ НЕ САМО ОНАЈ КО ЈЕ РЕКАО НЕГО И ЊЕГОВО БРАТСТВО И ПОТОМСТВО.

Када ће престати да се суди за изговорену реч?

-Онога тренутка када када буде престало да се суди за реч,тада ћемо знати да је настао неки нови системи ново друштво.Докле год је у власти појединца и групе,оно ће увек дрхтати од речи.

Можемо и да обрнемо ствари па да кажемо како онда када реч не буде сметала и не буде јој се судило,она више неће ни вредети?

-Она одавно и не вредеи.Ово је време великог лицемерја и лажи.

Онај ко би се данас владао по правилу:не кради,не лажи,пропао би?

-Чини ми се да је данас дошло друго време,кради,лажи.Дошло је време да је то не само пожељно већ и цењено.Кад за данашњег човека кажу „снашао се“,“успешан је“,будите сигурни да би тај пре 40 година био осуђен на најмање 15 година затвора.

Сви кукају и нешто се жале.На шта се Ви жалите и коме шта замерате?

-Народ кука и кука,а онда оде и гласа како гласа.Е то ја замерам народу.Овај народ одавно више нема ништа осим достојанства и то оног које су му оставили преци.

Волите да кажете да су риалити гаднији од невладиних организација.

-Ове невладине организације ми делују као као нешто страно,убачено..као она модификована соја.Оне су заправо модификовани хуманизам.А ријалити су мила мајка према седницама скупштине.То је највећи риалити.То је лавеж два крда који доказују једни другим ко је украо више пара.

Косово боли у стомаку?

-Ономе ко је с Косовом уз гусле одрастао,ко због Косова није смео да дира птице и ко није смео да гази божур због Косова,све што се тамо дешава је убод у срце.Убија та историјска немоћ која је очигледна јер знате да је та ствар негде решена али на њу не пристајете и не треба никада пристати.Али сетим се једног стиха који никада нисам волео „Ој Косово грдно судилиште.“

извор Блиц

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

Умиру само они којима Вучић дозволи

Umiru samo oni koje Vučić dozvoliPreminuli od korone donosi 20 hiljada evraNestatusni konsiljere Aleksandra Vučića, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *