Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Вести / ПРОТЕСТ – ЦХФ СРБИЈА – РЕШЕЊЕ ИЛИ РАЗРЕШЕЊЕ

ПРОТЕСТ – ЦХФ СРБИЈА – РЕШЕЊЕ ИЛИ РАЗРЕШЕЊЕ

Поштовани,
У четвртак 21. марта 2019. године, почеће протест грађана под слоганом « РЕШЕЊЕ ИЛИ РАЗРЕШЕЊЕ», због преваре у вези кредита индексираних у валути швајцарског франка.
Окупљање је испред Уставног суда у Београду, ул. Булевар краља Александра 15, тачно у 12 часова, након чега ће колона кренути до Кабинета председника Републике Србије, Андрићев венац бр. 1, ради званичног обавештавања о поднетом предлогу Закона о динаризацији свих кредита, као и Закона о забрани принудне продаје једине некретнине, имајући у виду да су основна права грађана Србије – право на живот и егзистенцију озбиљно угрожена незаконитим радом већине банака, те је потребна хитна заштита, као што је свима потребан и економски напредак који се са оваквим радом банкарског система у Србији, апсолутно не може остварити. Даље одлазимо до Владе РС, којој предајемо захтеве за доношење Закона о динаризацији свих кредита и Закона о забрани принудне продаје једине некретнине, уз предлог текстова закона. Протест ће се наставити испед зграде Врховог касационог суда и Апелационог суда, ул. Немањина 9, имајући у виду да су прошле 4 претешке године за кориснике кредита у којима су многи изгубили здравље, породице, домове, а велики број се иселио из Србије, јер је рата сада већа него плата и дуг након 10 година уредне отплате већи него на почетку, а судови реагују сувише неефикасно и конфузно, док извршитељи реагују брзо и одлучно, правећи од преварених грађана социјалне случајеве и бескућнике. Овога пута протест ће бити без разилажења, све док Врховни касациони суд не донесе јасан правни став о спорним кредитима, као што је то учинио по питању трошкова обраде кредита, када су банке то захтевале. Наше стрпљење је одавно истекло, нећемо дозволити даље уништавање наших судбина и породица, хоћемо правду и то ОДМАХ! Преговора нема. Уступака нема. Сви којима смо се обратили могу да нам одговоре само путем
медија. Позивамо све поштене грађане да подрже одбрану породице и дома. Позивамо све политичке партије којима је стало до живота и егзистенције својих грађана да подрже протест и доношење Закона о динаризацији и Закона о забрани принудне продаје једине некретнине. Уколико председник РС, Влада РС и судови не буду решили овај проблем у разумном року од 5 дана, обзиром да су 4 године већ протекле, следи омасовљење и радикализација протеста, а захтеви ће бити замењени само једним – тражењем оставке и разрешења поменутих.
Позивамо све медије да пренесу овај наш позив на протест и да буду уз нас у току трајања протеста.
УПРАВНИ ОДБОР
ЦХФ СРБИЈА

Центар за заштиту корисника банкарски услуга „ЦХФ СРБИЈА“

Матични број: 28208227, ПИБ 109637901
Ул. Цара Лазара бр.5-7
е-маил:chfsrbija@gmail.com
www.chfsrbija.org

Информације о pravdaipravo

Погледајте такође

Умиру само они којима Вучић дозволи

Umiru samo oni koje Vučić dozvoliPreminuli od korone donosi 20 hiljada evraNestatusni konsiljere Aleksandra Vučića, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *