Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / МАФИЈА КОЛО ВОДИ ЗАХВАЉУЈУЋИ ЈАВНОМ ТУЖИОЦУ СРБИЈЕ ЗАГОРКИ ДОЛОВАЦ
Слика: истиномер.рс

МАФИЈА КОЛО ВОДИ ЗАХВАЉУЈУЋИ ЈАВНОМ ТУЖИОЦУ СРБИЈЕ ЗАГОРКИ ДОЛОВАЦ

МАФИЈА КОЛО ВОДИ ЗАХВАЉУЈУЋИ ЈАВНОМ ТУЖИОЦУ СРБИЈЕ ЗАГОРКИ ДОЛОВАЦ

ХРВАТИЦА, ВЕШТ ДИЛЕР ДЕВИЗА ТОКОМ ДЕВЕДЕСЕТИХ, РЕДОВНИ ПОСЕТИЛАЦ ПСИХИЈАТРА

 У свакој правној држави личност од које зазире политичка елита и мафија је врховни државни тужилац. Реч тог човека, или жене, може да уништи каријеру грешним политичарима, мафијашким вођама. Врховни јавни тужилац је неспорна личност. Беспрекорне је биографије, моралан у сваком погледу, а пре избора претреса се његов животни пут, понашање, школовање.

Када је Бил Клинтон намеравао да предложи другарицу са студија, Зое Бад, за јавног тужиоца САД-а, у Конгресу је неко изнео доказ да она и њен муж, као млади брачни пар, нису пријавили социјалном и пензијском фонду кућну помоћницу из Филипина, јер није имала дозволу за рад. Клинтон је одмах повукао предлог! (Мерсиха Хаџић; Таблоид)

Познајете ли државног тужиоца Србије?

Већ шест година је Загорка Доловац, звана Загор, из Новог Сада, републички јавни тужилац. Мало ко се сећа ове личности, чији спол је тешко одредити. Као кума Бојана Пајтића, промовисана је од Демократске странке. И оправдала је поверење. Није пуштала гласа од себе. Да је, којим случајем правде, већ би била на доживотној.

Овлашћења јавног тужиоца Србије су велика. Стоји на челу тужилачке организације, може подизати захтеве за заштиту законитости, може предлагати нижим тужиоцима да спроведу истрагу, да траже одређивање притвора. Може изузети од поступања сваког тужиоца, ако закључи да не поступа по закону у одређеном предмету, или га удаљити са посла, до окончања поступка утврђивања његове подобности.

Поред Загора пролазе хорде лопова и тајкуна, са товарима опљачканог блага. Она достојанствено сагиње главу и мудро ћути. Ништа не види, ништа не чује. Закључана је у кабинету. Има стан у Београду, у непосредној близини зграде тужилаштва, који се даноноћно чува, али радије путује у Нови Сад. Неудата је, и чест је гост психијатра.

И прође дугих шест година у којима се не огласи Загорка Доловац. Није ударила руком о сто и наредила, писмено, или јавно, тужиоцима за организовани криминал, или тужиоцима за ратне злочине да неког од крупних зверки оптуже, или да њени заменици преузму случај и заступају оптужницу. Није се огласила поводом потерница за нашим грађанима, од којих је мало ко прихватио у свету да по њима поступа.

Нисмо је чули на тему афере „Савамала“. Нисмо је чули на тему афере „Хеликоптер“. Нисмо је чули нити на једну тему из њене надлежности која је узнемирила јавност. Постало је нормално да њених изјава нема, а да се у вестима њено име појави успут, да буде споменута као присутна на неком састанку, или ангажована у некој међународној сарадњи. (Извор: Истиномер)

Ипак, драга нам Загорка Доловац-Загор, седеће у свом кабинету, ни крива ни дужна, још шест година и шест месеци, ако Срби остану и даље у ропству. Удварајући се мафији из Демократске странке, Влада Србије је, уместо Државног већа тужилаштва, предложила Загора за нови шестогодишњи мандат, који ће да почне да јој тече од 1. јануара следеће година. Еј, још шест година!

Осим, ако до 1. јануара Вучић не прихвати позив грађана – иди док си млад. Онда ће Загорка у Пожаревац, или у Ковин.

 

Мерсиха Хаџић

Извор: Таблоид

Информације о Јасмина Палић

Погледајте такође

„А ЗА ПРИЗРЕН КАД МЕ ПИТАШ – РАСТУЖИ СЕ СРЦЕ МОЈЕ..“

„Немој никад да ме пустиш да заборавим; Косово моје, Бистрицу, Шару, зар да изгубим? „ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *