Почетна / Uncategorized / РУСИЈА ПРОТИВ ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ

РУСИЈА ПРОТИВ ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ

Министарство иностраних послова Русије осудило је планове за стварање јединствене албанске државе, назвало то провокацијом у циљу промовисања идеологије „велике Албаније“ и истакло да очекује реакцију САД и Брисела.
Министарство се у данашњем саопштењу осврнуло на недавну заједничку седницу косовске и албанске владе у Пећи на којој је албански премијер Еди Рама изнео планове за формирање јединствене албанске државе.

Таква реторика представља претњу по стабилност на Балкану, рецидив међуетничких конфликата и подрива вишегодишње напоре међународне заједнице за обезбеђивање мира у региону, наводи се у саопштењу објављеном данас на сајту Министарства.

„Очекујемо од ЕУ и САД недвосмислену реакцију на провокацију Тиране и Приштине, осуду концепције, чији је циљ дестабилизација југоисточне Европе“, наводи се у саопштењу.

Ако то поново пође за руком албанским и косовским политичарима, то ће значити да овај пројекат има отворену подршку Вашингтону и Брисела, наводи Министарство.

 

Извор: tanjug

Информације о Jasna Radojicic

Погледајте такође

ПРЕЖИВЕЋЕ ОНИ КОЈИ ИМАЈУ ДУШУ

Издвојили смо за Вас делове великог интервјуа фронтмена групе Неверне бебе Милана Ђурђевића.Невероватна једноставност у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *