Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Uncategorized / ПОТРЕБНА ЈЕ ФИНАНСИЈСКА ПОДРШКА ЗА НАСТАВАК ИСТРАЖИВАЧКОГ РАДА НОВИНАРА ДУШКА ВЕЛКОВСКОГ
Бело робље на црном тржишту - Државна распродаја деце / слика: медиапланет.инфо

ПОТРЕБНА ЈЕ ФИНАНСИЈСКА ПОДРШКА ЗА НАСТАВАК ИСТРАЖИВАЧКОГ РАДА НОВИНАРА ДУШКА ВЕЛКОВСКОГ

ПОТРЕБНА ЈЕ ФИНАНСИЈСКА ПОДРШКА ЗА НАСТАВАК ИСТРАЖИВАЧКОГ РАДА НОВИНАРА ДУШКА ВЕЛКОВСКОГ

Да није било истраживачког рада новинара Душка Велковског, познатом по јавним иступањима због отмица деце од родитеља које спроводе Центри за социјалан рад у Србији, као и у случају породице Тркуља, портали у Србији, новине на Србском, Енглеском и другим језицима, не би могли да објављују бројне текстове на ту тему. Следи јавно обраћање Душка Велковског за финансијску подршку која ће му омогућити даљу истрагу у међународној трговини децом и везама са Центрима за социјални рад у Србији.

Истраживачки новинар Душко Велковски / слика: Вимео

 

ДЕЦА КАО НАЈПРОФИТАБИЛНИЈИ БИЗНИС – РЕЗУЛТАТИ ИСТРАГЕ (део)

Треба ми помоћ и подршка како би се наставило истраживање и истрага о међународној трговини децом под плаштом закона јер се истрага проширила на више земаља.

Дошао сам у посед веома велике количине података.

Пратећи трагове новца овог врло профитабилног бизниса са децом, у поседу сам врло интересантних информација о томе шта се заправо дешава са децом која се одузимају од родитеља под различитим изговорима, зашто се то ради и зашто је у драстичном порасту одузимање деце од њихових да ли биолошких родитеља или хранитеља, као и зашто је укључено баш толико много приватних агенција пре свега „за посредовање међународних усвојења деце“, невладиних организација, формалних и неформалних удружења, група, групација, других правних субјеката и приватних лица као и у чему се огледа заправо њихова тако чврста веза са пре свега Центрима за социјални рад.

Ова истрага кошта изузетно пуно и ја сам уложио све што сам имао.

Треба ми ваша подршка да наставим истрагу која се тиче ваше деце. Ако то не желите потпуно вас разумем јер нисте ничиме помогли ни породици која је превише пострадала а пуна су вам уста исте.

Хоћу да испратим све конекције и све новчане токове, све укључене фондове и фондације, такозване невладине организације које су повезане са националним центрима за наводну добробит деце укључених у овај мега бизнис.

Без ваше помоћи, то даље неће бити могуће.

Презентовао сам вам већ одређена сазнања а сада бих желео да вам представим један мањи део података и информација до којих сам дошао у овој истрази:

Пет главних играча контролише две трећине норвешког тржишта за децу. Неки од њих су у власништву фондова регистрованих у Лондону, Гуернсеиу и у Швајцарској. (Гернзи је острво у енглеском каналу близу обале Нормандије.)

Случај је: Међународно трговање децом – „Добробит деце“ која остварује милијарде чистог профита годишње.

Како влада троши све више и више новца за наводну добробит деце, нордијски социјални гиганти су у великој мери и увелико отишли ​​на норвешко тржиште.

Половина од 20 компанија са највећом зарадом у 2016. години је у власништву пет главних група.

Њихове компаније за „добробит“ деце су оствариле укупан промет од 3,2 милијарде у 2016. години. То чини око две трећине укупног промета у индустрији, према налазима свих компанија које, према Брøннøисунд регистру, послују у тзв. бризи о деци.

Четири групе контролишу страни инвестициони фондови.

• Шведски гигант Хумана је у последњих неколико година присвојио и постао власник девет норвешких компанија. Последња инвестиција је направљена 2016. године када су купили успешну КОА групу за 190 милиона. Хуману пак контролише Арган Цапитал из Лондона (УК, Уједињено Краљевство).

• Шведски тим за социјалну заштиту Тим Оливиа Аб поседује шест норвешких компанија за заштиту деце, као и компаније у здравству и негу лица. Ова Група је контролисана од стране Фонда за набавку под називом Процуритас, која је регистрована у Шведској, Гернзи и Швајцарској. Гернзи је добро познат порески рај, док је Швајцарска 2016. године била четврта на Окфамовој листа пореских рајева.

• Алерис Унгплан & БОИ је најјачи и највећи норвешки играч за децу и контролише га шведска инвестициона компанија Инвестор, која је у власништву снажне моћне финансијске породице Валленберг. Инвеститор поседује ЕQТ фондацију. Алерис је само у 2016. години остварио промет од скоро две милијарде, 60 процената зараде долази од „бриге о деци“.

• Уницаре Смалл Унитс је у власништву Британског аквизиционог фонда Г Сqуаре Цапитал, која такође контролише низ здравствених и компанија за бригу о деци и негу лица све преко и кроз Царе Холдцо АС.

• Додатак, норвешка група Абериа, у власништву мулти милијардера браће Кристиан и Рогер Адолфсен (Кристијана и Роџера Адолфсена) има солидну подршку од стране ове праве индустрије за наводну бригу о деци.

Овде је представљен мањи део а листе сарадника хоботнице зване #Барневернет како из Србије, Црне Горе тако и других земаља (а списак је подужи) објављивачу секвенцијално као и методологију и начин рада.

Ако сте у могућности и ако то желите подржите ову истрагу. Даљи рад више неће бити могућ без ваше подршке.

Душко Велковски

Динарске уплате:  160-3700100124443-78, Душко Велковски, Београд, Банца Интеса

Девизне уплате: paypal.me/DVelkovski

Информације о Јасмина Палић

Погледајте такође

Дешифрована агенда Уједињених нација до 2030.

 Ево како ће се успоставити глобална моћ владара света и шта ће се десити са …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *