Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Вести / УЧЕСНИЦИ РИЈАЛИТИ ПРОГРАМА, МЕДИЈИ И ПОЛИТИЧАРИ ПРОТИВ НАРОДА
Novi Sad, 24. decembra 2015. - Omladinci Demokratske stranke Srbije u Novom Sadu su oslikali mural protiv rijaliti programa. FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP/ bk

УЧЕСНИЦИ РИЈАЛИТИ ПРОГРАМА, МЕДИЈИ И ПОЛИТИЧАРИ ПРОТИВ НАРОДА

САМОЖИВОСТ ЈЕ ЗАВЛАДАЛА СРБИЈОМ….САМОЖИВЦИ ГАЗЕ И ПРОДАЈУ СВОЈЕ НАЈБЛИЖЕ И НАЈРОЂЕНИЈЕ ЗАРАД ПРИЗЕМНИХ, ЛИЧНИХ И ИНТЕРЕСА ПАРТИЈА КОЈИМА ПРИПАДАЈУ

Парови, Малдиви, Фарма,Задруга… већина грађана Србије знала детаљно да вам исприча ко су учесници ових ријалитија у каквим су односима. Међутим, због њиховог недоличног понашања, вербалних, али и физичких сукоба који се емитују уживо – скоро 100.000 грађана потписало је петицију да се ова врста програма укине са телевизија с националном фреквенцијом.

Против „Фарме“, „Парова“, „Малдива“ и „Великог брата“ односно, против блуда, неморала, шунда, кича, заглупљивања народа и пропагирања погрешних вредности. Петицијом оваквог назива, тражи се укидање програма који су, тврде аутори, штетни по децу.

„Та иста наша деца почињу да се претварају у те утваре, девојчие се већ са својих 12 година облаче попут старлета, и узимају за идеале и идоле те особе које виде тамо“.

На истој смо страни, одговара потписницима петиције главни уредник Хепи телевизије, на којој се емитује један од спорних ријалитија. Но, на тој страни је, тврди, мањина. Милиони, каже Миломир Марић, мисле другачије. Они захваљујући којима је телевизија Хепи постала најгледанија у држави.

„Ја нисам могао да верујем да се може бити примитивнији него што је једна телевизија, која је у Србији најпримитивнија већ 20 година. И драго ми је, ако сам на било који начин, допринео рушењу тог монопола на простоту и глупост“, каже главни уредник Хепи телевизије Миломир Марић.

Србијо, поручује Марић, овако изгледаш у огледалу.

„Сви јуре да разбију то огледало, јер им се не свиђа како у њему изгледају“.

Но, нема тих потписа који ће разбити огледало звано „ријалити“, а ништа му не могу ни регулаторна тела. Осим да емитерима забране да опскурне сцене, порнографију и говор мржње, емитују после 21 сат што, кажу, и чине.

„Значи, надлежни смо да заштитимо децу и малолетнике, а извините, сви остали, после 22, односно 23 сата, имате даљински, ако вам се не свиђа – промените канал“, наводиГордана Суша, РЕМ.

Управо супротно мисли радијски водитељ Драган Илић. Тврди, код нас су ријалити програми еклатантан пример да медијска регулатива не постоји.

„Ја сам сигуран да, уколико би регулаторна тела у овој земљи поштовала неку врсту европске праксе или процедуре и наредила стриктно емитовање ријалити програма после 21 или 22 сата – да велики број тих програма више не би био исплатив и не би се ни емитовао, јер поента ријалити програма јесте да за мале паре добијете сате и сате програма у којем имате блокове реклама и друге начине зарађивања новца. Дакле, ријалити програм је машина за прављење новца у сиротињској телевизији“, сматра Драган Илић.

Не очекује да би петиција могла ишта да промени али 100.000 потписа више је од цоктања и згражавања и није лоше за почетак.

 

Информације о pravdaipravo

Погледајте такође

„ВЕРУЈЕМ У БОГА И У СРПСТВО“ ЈОВАН ДУЧИЋ – КНЕЗ СРПСКИХ ПЕСНИКА

  А у твом су небу све молитве наше     О вечна предстражи и слави и …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *