Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / АКО ПАДНЕ МРАК У МЕЂУВРЕМЕНУ, НЕ ЧИТАТИ ПРИЈЕ ЈУТРА: РАМУШ
Kosovo's Prime Minister Ramush Haradinaj (R) welcomes German Foreign Minister Sigmar Gabriel prior to their meeting in Pristina on February 14, 2018. / AFP PHOTO / Armend NIMANI (Photo credit should read ARMEND NIMANI/AFP/Getty Images)

АКО ПАДНЕ МРАК У МЕЂУВРЕМЕНУ, НЕ ЧИТАТИ ПРИЈЕ ЈУТРА: РАМУШ

 

Ако падне мрак у међувремену, не читати прије јутра:

РАМУШ

Никада се не би сазнало шта се дешавало у кући породице Војиновић да није било Бесника Хасанија, припадника ОВК-а који је учествовао у масакру.

Бесник Хасани је 2000. године ухапшен под оптужбом за низ најтежих кривичних дела, под претњом затвора од 40 година одлучио је да постане „Сведок покајник“, и проговорио је о свим злочинима ОВК-а, детаљно описујући и ту ноћ у селу Раставица:

„Након што смо ушли у кућу породице Војиновић, Рамуш Харадинај је наредио жени да спрема доручак. Жена је устала и радила је нешто у кухињи а Рамуш Харадинај је њеној двомесечној беби која је лежала у колевци пуцао у главу, затим је бајонетом одсекао беби главу и бацио пред мајку и рекао „Ево ти па спреми пасуљ са месом.“ Затим је једним рафалом убио њеног мужа и шестогодишњег сина.

Жена је у нервном растројству напала Харадинаја, али он јој је бодљикавом жицом везао руке, убацио ју је у наше борбено возило и касније одвео у нашу војну базу на планини Јуник.

Жену су ту следећа 3 дана сви припадници ОВК-а редом силовали и мучили да би је на крају лично Харадинај заклао.“

 

Пеђа Мартиновић

Информације о Јасмина Палић

Погледајте такође

ВУЧИЋ:“ДЕЦУ ИЛИ У ФАБРИКУ ИЛИ У ЊИВУ“

„Деца ће морати да науче да раде или у фабрикама или у њиви“ изјавио је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *