Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Вести / РУСКИЊА КОЈА ЈЕ ЖИВЕЛА У БЕОГРАДУ ОДУШЕВЉЕНО И ОТВОРЕНО О СРБИМА
foto: Profimedia
foto: Profimedia

РУСКИЊА КОЈА ЈЕ ЖИВЕЛА У БЕОГРАДУ ОДУШЕВЉЕНО И ОТВОРЕНО О СРБИМА

Кад први пут дођеш у Београд, падају у очи високи лепотани широких рамена и орловског носа, независно од узраста Срби су веома харизматични, а девојке и жене су необичне за нас и наше стандарде лепоте, открива Татјана

Рускиња Татјана Зирјанова, по образовању филолог, која је студирала и радила као преводилац у Србији, написала је један од наклепших текстова о Србији на руском порталу србија.ру.

С обзиром на оно шта је Зирјанова написала, очигледно је да су Срби оставили јак утисак на девојку из Русије, која је, пре свега, истакла да је српски језик њен хлеб.

„Тачније речено, моја љубав. Изабрала сам га случајно, али сам после прве посете Србији схватила да сам захвална судбини што ме је усмерила на овај чудесан језик и његов дивни народ“, пише Зирјанова за овај портал.
А, ево како у глобалу она види нашу земљу, наше људе и традицију:

1. Срби су веома добро расположени, искрени, осећајни, па чак и страствени. Треба видети како се они, на пример, свађају на улици, или како пију у ресторану… Или како гледају фудбал, кошарку, како навијају за своје екипе. Они нису затворени у себе и врло су искрени у свему – и када се веселе, и када плачу.

2. Срби умеју напорно да раде и умеју да одморе душу. За то им није потребна гомила новца. Они узимају од живота све, али у свему имају меру.

3. Срби су веома леп народ. Кад први пут дођеш у Београд, падају у очи високи лепотани широких рамена и орловског носа, независно од узраста Срби су веома харизматични, а девојке и жене су необичне за нас и наше стандарде лепоте. У ствари ми нисмо навикли на њихову лепоту, ипак је тип Рускиње сасвим другачији. После дужег боравка у Србији схватила сам у чему је лепота њихових жена – она је другачија од наше, она је српска.

4. Срби се веома радују када чују да неко говори руски. Обавезно се са њиме упознају и присете се неколико руских речи које су запамтили из школе. Поједини старији људи чак могу да кажу неколико реченица на руском, што мене лично одушевљава!

5. Срби веома цене руску културу и обожавају руске песме, углавном народне. За њих је Русија заиста једна од водећих светских сила.

6. Српски мушкарци гаје некакава необјашњиво нежна осећања према Рускињама, што помало нервира Српкиње. Једном су ми се пријатељице из Србије пожалиле: „Не схватамо шта они у вама виде? Ако Српкиња и Рускиња, које су подједнако лепе, стану једна поред друге, наши мушкарци ће изабрати Рускињу! За нас је то права загонетка!“ Мушки представници српског народа су ми објаснили шта је ту загонетно: Ви сте некако посебне. Стиче се осећај да подилазите под кожу, као да улазите у крв, а затим течете кроз вене.

Планина му открила мудрост: Лазар (90) са Голије упозорава шта морате да научите и себе и децу!

7. Срби имају помало бајковиту представу о моћи Русије, о њеној снази, о њеној политичкој и војној сили. Они мисле да смо ми веома важни у свету. И да ћемо их спасти, ако затреба. Таква схватања Срби стичу са мајчиним млеком.

8. Они замишљају Русију као бескрајна пространства покривена снегом. У Русији су и реке као океани, и планине сежу до небеса… Нису баш много упућени да код нас постоји много националности. За њих смо сви ми Руси. По њима је код нас све лепо, све широко и велико, и наша духовна снага је неизмерна. И наше богатство, такође. Руси су по њима богати, преноси портал Руска реч.

9. Путин је бог. Он је спасао Русију. Он ју је подигао са колена.

10. У Србији сте ви православни брат или сестра! Срби воле и поштују вашу земљу и вашу културу! Дочекаће вас као најдраже госте на свету! Понудиће вам и преноћиште, и сваку помоћ. Са вама ће и да пију, и да певају! И увек ће вам се осмехивати, јер сте ви Рус!

Информације о pravdaipravo

Погледајте такође

ПЛАЧ СРБСКЕ МАЈКЕ

Ако се не боримо, онда немамо права никога да оптужујемо за несрећу и пропаст у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *