Почетна / Вести / ПРОДАЈА ПКБ-А, ЈОШ ЈЕДНА ПРОВИДНА ПЉАЧКА СРБИЈЕ
Beograd ; PKB ; Vrbovac ; staje ; krave ; mleko ; stoccarstvo , mlekara , postrojenje za muzzu 21.12.2012. Snimio:Dragan Jevremovich

ПРОДАЈА ПКБ-А, ЈОШ ЈЕДНА ПРОВИДНА ПЉАЧКА СРБИЈЕ

ПРОДАЈА ПКБ-А АРАПИМА ФАРСА, ПРОВИДНА ПЉАЧКА СРБИЈЕ , ХИТНО СЕ МОРА УСТАНОВИТИ КО ОД СРПСКИХ ПОЛИТИЧАРА СТОЈИ ИЗА ФИРМЕ АЛ ДАХРА ЈЕДИНОГ КУПЦА НА ТЕНДЕРУ

 

Арапска „Ал Дахра” од јуче се може сматрати новим власником Пољопривредне корпорације Београд ( ПКБ) –  јединог преосталог великог државног комбината. Као једини заинтересовани купац на тендеру, та компанија понудила је 105.055.000 евра за већинско власништво над београдском корпорацијом о чијој се продаји говори више од деценије.

Само неколико сати након отварања финансијске коверте Министарство привреде саопштило је да прихвата понуду и да „Ал Дахру” проглашава купцем. Понуда је била  за свега пола милиона виша од почетне цене која је износила 104,5 милиона евра, што је иначе половина процењене вредности ПКБ-а.

– Комисија за спровођење поступка утврдила је да је понуда у складу са  правилима поступка, а Министарство привреде је, на предлог комисије, прогласило Ал Дахру купцем – наводи се у саопштењу министарства.

Како је објављено, на цену коју је Ал Дахра доставила, биће додата и цена за стадо према попису који ће бити урађен непосредно пре увођења купца у посед и износиће 100 одсто процењене вредности стада на дан пописа.

Закључење купопродајног уговора се очекује у наредном периоду, након што Управа за спречавање прања новца достави Министарству привреде обавештење да за то не постоје сметње.

„Ал Дахра” је тако, победивши на тендеру на коме није имала конкурента, постала власник око 17.000 хектара земљишта надомак Београда, фарме од око 20.000 грла стоке, објеката, механизације и удела у имовини зависних предузећа: „Еколаб”, Институт „Агроекономик” и Ветеринарска станица ПКБ. Изузето је око 11.000 хектара, око 5.000 грађевинског земљишта које ПКБ обрађује и које ће будући послодавац морати да изнајмљује.

Информације о pravdaipravo

Погледајте такође

ЗАШТО COVID – 19 КОСИ АМЕРИКАНЦЕ?

Објашњење није само у томе што су власти САД у почетку потцењивале епидемију, него и …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *