Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / КО РУШИ ПОТПОРНЕ ЗИДОВЕ НА КОРИДОРУ 10!?
Предејане, потпуно срушен потпорни зид / фото: репортер.рс

КО РУШИ ПОТПОРНЕ ЗИДОВЕ НА КОРИДОРУ 10!?

 

КО РУШИ ПОТПОРНЕ ЗИДОВЕ НА КОРИДОРУ 10!?

 

Када се грађевинским инжињерима за нискоградњу дозволи да несметано раде свој посао, као и свим службама које учествују у изградњи путева, онда не постоји клизиште које се не може успешно обуздати.

 

МЕЂУТИМ

 

У задњих пет месеци на Коридору 10:

  1. потпорни зид уз будући аутопут између Мотела „Предејане“ и Царичине долине у Грделичкој клисури, дуж Коридора 10, срушио се у марту;
  2.  у априлу се код Предејана поново срушио потпорни зид;
  3. у мају, недалеко од Пирота, клизиште је затрпало потпорни зид, и ако је веровати тврдњама „Коридори Србија“, није било никаквих оштећења;
  4. данас, 20-ог августа, код Предејана је по трећи пут срушен потпорни зид.

Кроз Грделичку клисуру је до сада изграђено око 160.000 квадратних метара потпорних зидова. Колико ће се још изградити сазнаћемо са закашњењем, тек када буду били готови и када започну да се руше.

 

СВЕ СЕ ПРАТИ А НИШТА НЕ ВИДИ

 

Обавеза је стручњака, представника финансијера било какве градње, да присуствују извођењу грађевинских радова, или да барем повремено посећују градилишта.

У нашем случају, захваљујући кредитима које ће народ да враћа, Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије, самопрогласило се финансијером аутопутева. Као финансијер, Министарство је дужно да врши сталне контроле.

Пошто потпорни зидови падају као куле од карата, морамо да се позабавимо питањима:

  1. Ако су на градилиштима били државни контролори, зашто нису реаговали? Из страха за своју безбедност и безбедност својих породица?
  2. Ако нису били на градилиштима, зашто нису?

 

ДЕСНА РУКА ЛЕВИ ЏЕП

 

После несрећне петоктобарске „револуције“, мафијашким вођама је било исплативије да се баве изградњом путева него да наставе са недозвољеним пословима.

Рачуница је веома лепа. Само део материјала предвиђеног за изградњу путева се за то и користио. Повелики „вишак“ се  враћао у продају. Последице крађа су брза појављивања рупа и кратера на новим и асфалтом пресвученим старим путевима. Све то би било неизводљиво да неки представници неких државних служби и министарстава нису саучествовали.

Коридор 10 је „усрећен“ алавим појединцима због којих недостаје огромна количина материјала. Зато падају потпорни зидови.

 

СВАШТА ПАДА

ПАДАЈУ ЗИДОВИ, МАСКЕ, ТИРАНИ …

 

Госпођа министарка Зорана Михајловић ће ускоро са својим сапатницима, односно сарадницима, пред истражним органима и судом морати да се изјашњава и за Коридор 10 због мањка гвожђа, песка, камења и цемента.

Зло може како хоће, али не и дуго колико хоће.

 

 

Јасмина Палић

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

НИКАНОР ЈЕДИНИ ДОСТОЈАН ПАСТИР

Владика Никанор се црвеним словима уписао у историју Србије. Његово Преосвештенство Епископ банатски Г.Никанор је …

Један коментар

  1. Postoji jedna jos mnogo gora stvar od urusavanja potpornog zida u grdelici a to su ova dva tunela MANAJLE I PREDAJANE koji su u neposrednoj blizini zapravo takodje u grdelickoj klisuri to su tuneli koji su dugacki preko jednog kilometara i sastav stene iznad je isti kao i na mominom kamenu i lotu 1, 2 , 3 i ostali , znaci samo je pitanje vremena kada ce se ova dva tunela srusiti i pobiti ljude unjoj koji budi saobracali ovim tunelom , naime na tunelu Predajane debljina zida je svega 30 santimetara , a na potpornim zidovima na lotu 2 je bila 50 santimetara pa je nekoliko puta popustio , pa sada vidite koliko je opasno proci tim tunelom jer se zaista radi o veoma slaboj geoloskoj strukturi , i samo je pitanje meseci ili dana kada ce tuneli popustiti i pobiti veliki broj ljudi, krivi ce biti svi oni koji su dozvolili da koeridor prolazi kroz grdelicku klisuru …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *