Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / НЕБЕСКИ УПРЕТНИК: ВИНЧАНСКИ КАЛЕНДАР СТАР 8.000 ГОДИНА
Фото: царса.рс

НЕБЕСКИ УПРЕТНИК: ВИНЧАНСКИ КАЛЕНДАР СТАР 8.000 ГОДИНА

НЕБЕСКИ УПРЕТНИК: ВИНЧАНСКИ КАЛЕНДАР

Стар 8.000 година

 

Збуњује сазнање да се у центру Србског Винчанског Сунчевог календара налази урезан дијаграм енергија Сунца које у току једне календарске године стижу до Земље. Поставља се питање: Како су знали да на Митровдан почиње зима? Да ли су познавали природну електромагнетску силу која једина даје одговор на ово питање?

У 19. веку Ричард Карингтон открио је да синодички ротациони период површина на екватору Сунца износи 27 дана. Синодички ротациони период је време потребно да нека активна магнетна структура на Сунчевој површини учини једну ротацију гледано са Земље, односно да се поново врати на исту позицију са које је кренула.

 

Mр. Милан Стеванчевић / фото: Метеологос

 

Дуго се веровало да је време једне синодичке ротације константа. Због тога питање промене синодичке ротације Сунца није било предмет разматрања у научним круговима. Међутим, после проналаска Винчанског Сунчевог календара јавила се сумња у сталност брзине ротације Сунца. Винчански Сунчев календар настао је пре више од 7525 година.

 

  • Календар имају само народи који су некад
    достигли одређени степен цивилизацијског развоја.

 

Израђен је у облику кружног тањира од керамике и нађен је на локалитету Винче. Носи два симбола Србског народа, па га справом можемо назвати Србски Винчански Сунчев календар. Календар имају само народи који су некад достигли одређени степен цивилизацијског развоја, а почетак датирања показује годину тог развоја. Срби су тај цивилизацијски развој достигли пре 7525 година.

На врху тањира налази се Винчански симбол за време који су Срби користили за датирање важних догађаја. То је симбол који је постао линија водиља идентитета Србског народа кроз време и историју.

 

Снимак Србског винчанског сунчевог календара

 

Датирање Душановог законика у старој Србској престоници Скопљу у лето 6857. са Србским симболом за време (По католичком календару папе Гргура Тринаестог, 1349. године који у то време није ни постојао).

 

(Извор: Агенције, фото Требињелајв 24. 03. 2015)

 

Други симбол на Винчанском Сунчевом календару у облику је два концентрична перфорирана круга. Они су симбол Сунца код Србског народа и налазе се у многим старим рукописним књигама и артефактима. Да су перфорирани концентрични кругови симбол Србског народа, може се видети на печату администрације Србске државе и краљевске канцеларије краља Строимира у лето 6338.-6343. године (по католичком календару папе Гргура Тринаестог од 830.-835. године).

 

Печат српског краља Строимира направљен је од чистог злата и изгравиран ћирилицом

 

Ћирилица пре Ћирила

Златни печат је материјални доказ да је ћирилица званично писмо Србских држава и Србског народа и да је настала пре Ћирила, који је рођен 828. године. У време када је печат изгравиран, Ћирило је имао две а Методије десет година. Печат je доказ да је Србија била држава са администрацијом и краљевском канцеларијом с печатом од злата и пре династије Немањића. Налазио се у једној Немачкој приватној колекцији. Током свих ових векова био је скриван од Србског народа. Зашто? Одговор је једноставан.

Многим новонасталим нацијама и државама није одговарало што су поникле на територији некадашње Србије, односно на територији на којој су миленијумима живели Срби. Новонастале нације у тражењу и измишљању властитог идентитета присвајали су Србску територију, Србски језик и историју Србског народа.

Да би то урадили, морали су да сакрију историју Србског народа и постојање Србских држава пре Немањића. У томе су им помогли Византолози. Негирање свега што је Србско основа је постојања Византолога, историчара измишљеног царства.

 

  • Српски винчански сунчев календар је, вероватно,
    први у свету покренуо питање промене брзине синодичке
    ротације Сунца.

 

Међутим, Србски винчански Сунчев календар и златни печат Србског краља Строимира, са престоницом у Рашкој, материјални су доказ миленијумског постојања Србског народа на овим просторима. С појавом Србског Винчанског Сунчевог календара расправа Европских држава где се налази колевка Европске цивилизације је завршена. Сада се правом може рећи да је Винча колевка Eвропске цивилизције и да има велику историјску и научну вредност.

Србски Винчански Сунчев календар је, вероватно, први у свету покренуо питање промене брзине синодичке ротације Сунца. На основу досадашњих мерења Сунце у току једне календарске године направи 13 пуних синодичких ротација и до краја календарске додајемо 13,5 земаљских дана. Међутим, по Србском Винчанском сунчевом календару Сунце у току једне календарске године направи 13 пуних ротација и до краја календарске године Срби су пре 8.000 година додавали 15 земаљских дана!

Ово сазнање од изузетног је значаја за науку, јер указује да се у периоду од 8.000 година време ротације Сунца убрзало за 1,5 земаљских дана. Без обзира да ли је праисторијски Србски Винчански сунчев календар тачан или не, он је први покренуо питање промене брзине синодичке ротације Сунца. Постоје научни основи да је брзина синодичке ротације Сунца променљива величина и да је Сунце некада спорије ротирало него данас. Познато је да Сунце зрачи материју и енергију. То значи да Сунце зрачењем губи масу па је логично да услед губитка масе повећава брзину ротације.

Ако претпоставимо да су подаци из Србског Винчанског Сунчевог календра тачни, онда се може израчунати да се време ротације Сунца у периоду од 8.000 година убрзало за 1,5 земаљских дана. Под претпоставком да се губитак масе Сунца врши линеарно, Сунце ће кроз 72.000 година имати 13 ротација у току једне календарске године. Како промена брзине синодичке ротације Сунца утиче на временске промене, то значи да због ових разлога промену климе на нашим просторима можемо очекивати после 72.000 година.

Брзина кретања Сунчевог система око центра галаксије је 250 километара у секунди, а брзина револуције Земље око Сунца је 30 километара у секунди. Земља се око Сунца креће се у облику завојнице, чији је полупречник  r = mvsinӨ/qB. Пут који пређе Земља у току једне календарске године у односу на центар галаксије је d = 2πrmvcosӨ/qB, где је B вектор магнетске индукције, a q електрично оптерећење; Ө угао између вектора брзине v и вектора магнетске индукције B.

 

И тако цео Сунчев систем путује у безнађе.

Превише случајнсти

Подизањем научних сателита и анализом добијених резултата научних истраживања добија се утисак да ми тек сада откривамо оно што су наши преци знали. Најбољи пример је сазнање да се на Преображење  „преображава и гора и вода”. Ова изрека  представља део научног и историјског наслеђа Срба.

Најновија хемијска истраживања кише Београдске школе метеорологије показала су да су оне од Ђурђевдана до Преображења киселе, а од Преображења алкалне. Да би се дошло до сазнања да се киша преображава, потребни су прецизни хемијски инструменти, односно напредна цивилизација.

Сунцу је потребно 220 милиона година да обиђе један галактички круг; од настанка до данас начинило их је 20. На основу предања, Срби су у прошлости имали напредну цивилизацију. Међутим, збуњује сазнање да се у центру Србског Винчанског Сунчевог календара налази урезан дијаграм енергија Сунца које у току једне календарске године стижу до Земље.

Поставља се питање: Како су знали да на Митровдан почиње зима? Да ли су познавали природну електромагнетску силу која једина даје одговор на ово питање?

 

Приказ дијаграма енергија у току једне календарске године

 

По Србском календару Светог Саве, у току једне календарске године постоје само два годишња доба –  лето и зима. Лето почиње крајем марта и почетком априла, а зима на Митровдан, почетком новембра. Најновија сателитска електромагнетна мерења енергија које долазе са Сунца на северну и јужну хемисферу доказују да у току једне календарске године постоје само два годишња доба.

 

Дијаграм измерених електромагнетних енергија

 

На Србском Винчанском календару налази се много случајности да би оне биле случајност.

 

Извор: галаксијанова.рс

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

„А ЗА ПРИЗРЕН КАД МЕ ПИТАШ – РАСТУЖИ СЕ СРЦЕ МОЈЕ..“

„Немој никад да ме пустиш да заборавим; Косово моје, Бистрицу, Шару, зар да изгубим? „ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *