Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / СУКОБ ВОДОВОДА И ГРАЂАНА У РАШКИ (ФОТО, ВИДЕО)
Окупљени грађани у Рашки / Фото: Врањске

СУКОБ ВОДОВОДА И ГРАЂАНА У РАШКИ (ФОТО, ВИДЕО)

Јавно предузеће „Водовод“ покушало је у понедељак силом, а без грађевинске дозволе, да прокопа канализацију кроз Опленачку улицу у насељу Рашка у Врању, али су одлучни житељи ове улице упорно бранили своје приватне поседе од радника овог јавног предузећа.

Огорчени грађани стали су испред камиона и тешке механизације овог предузећа, спремни да бране приватно земљиште које су легално купили.

– „Водовод“ покушава због куће таста посланика Славише Булатовића, председника Градског одбора СНС у Врању, и одборника Братислава Марковића да изврши земљане радове на приватном поседу у Опленачкој улици, а немају одобрење за изградњу за ту улицу, већ само за Синадинову – причају гневни житељи Опленачке улице за портал ИнфоВрањске.

– „Водовод“ хоће да ископа шахту поред мог бунара, као и крај оградног зида и да га сруши, а зна да је копање у овој улици технички неизводљиво, јер постојећа канализација, која опслужује 14 домаћинстава, увек се при јачој киши излива и угрожава наше домове. Шта ће да буде ако се прикључи још 22 домаћинства? Настаће хаос када падну јаче и обилније кише – наводи један од житеља Опленачке улице.

Sukob "Vodovoda" i građana: "Nemoj da se praviš pametan"

Sukob "Vodovoda" i građana: "Nemoj da se praviš pametan"

Gepostet von Новине ВРАЊСКЕ – Novine VRANJSKE am Montag, 23. Juli 2018

 

По речима становника Опленачке улице, «сви житељи су потписали петицију против спровођења канализације на њиховом приватном земљишту и упутили је на две адресе, ЈП „Водовод“ и на адресу Града Врања, али без ефекта.

Ево, овде ће да буде шахта / Фото: Врањске

 

– Позвали смо уредно комуналну полицију и грађевинску инспекцију, „комуналци“ су дошли сат и по касније, а грађевинска се није ни појавила, значи да су у питању инструиране мутне радње у нечијем интересу – поручују житељи Опленачке улице.

– У Синадиновој улици је кућа таста Славише Булатовића, он има две ћерке, једна је супруга Булатовића, пола куће ће бити њено и они ће ту да живе, па им треба канализација, али преко наших поседа и која ће угрозити наше куће – тврди један од огорчених грађана.

"Vodovod" VS Građani: "Direktor Đoša je dolazio 10 puta"

"Vodovod" VS Građani: "Direktor Đoša je dolazio 10 puta"

Gepostet von Новине ВРАЊСКЕ – Novine VRANJSKE am Montag, 23. Juli 2018

 

На опаску новинара „да „Водовод“ нема одобрење за изградњу у Опленачкој, већ само за Синадинову улицу“, представник „Водовода“ је дословно овако објаснио проблем, не демантујући да су радови у Опленачкој улици без одобрења за изградњу.

– Имамо дозволу за Синадинову улицу, али се она УБАДА у Опленачку, то је техничко решење – рекао је једноличним гласом са индикацијом да ни сам себи не верује.

 

Sukob "Vodovoda" i građana u Raški

Sukob "Vodovoda" i građana

Gepostet von Новине ВРАЊСКЕ – Novine VRANJSKE am Montag, 23. Juli 2018

 

До 13 сати у понедељак 23. јула грађани нису дозволили радницима «Водовода» да раскопају њихове приватне поседе у Опленачкој улици.

„Водовод“ ради, Рашка се гради / Фото: Врањске

 

С. Костић

Извор: ИнфоВрањске

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

БРАЋА БИТИЋИ, ТЕРОРИСТИ А НЕ ТУРИСТИ

Коју то правду ви нудите за терористе, господине Годфри?! (браћа Битићи, терористи а не туристи) Posted …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *